Care români vor plăti mai mulţi bani din salariu pentru pensie. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2024

De la 1 ianuarie 2024 s-au mărit nu doar pesniile, dar și contribuțiile pentru anumite categorii de români. Aceştia vor avea de plătit mai mulți bani din salariu pentru pensie.

21 ian. 2024, 11:35
Care români vor plăti mai mulţi bani din salariu pentru pensie. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2024
Care români vor plăti mai mulţi bani din salariu pentru pensie. Se întâmplă de la 1 ianuarie2024

Care români vor plăti mai mulţi bani din salariu pentru pensie. O modificare importantă a legii prevede că cei care sunt angajați acum vor avea de plătit mai mulți bani din salariu pentru pensie. Este vroba despre românii care aleg să aibă pensia la Pilonul II. Ce nu știu ei este însă că din 2024, vor fi nevoiți să plătească mai mulți bani.

Citeşte şi: Salarii mai mari cu 20% pentru această categorie de români! Când va avea loc majorarea

În cei 15 ani, de când există pilonul 2, peste 130.000 de români au ieșit la pensie și au încasat a doua pensie. Totuși, trebuie luate în vedere anumite modificări. Contribuțiile totale au crescut constant în ultimii ani, astfel că Pilonul II a ajuns acum pe la 117 miliarde de lei, arată datele sociației pentru Pensiile Administrate Privat din România. Aceşti bani sunt investiți de administratori pentru a produce câștig. Iar cele mai multe investiții au un grad scăzut de risc, exemplu fiind titlurile de stat.

Citeşte şi: Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii! Se întâmplă de luni, 22 ianuarie 2024! Toată lumea trebuie să știe

Începând cu anul 2024, contribuția plătită de angajaţi din salariul brut crește cu un procent pentru pensia privată de la pilonul 2. Este vorba despre un procent care crește de la 3,75% până la 4,75%. Asta înseamnă mai mulți bani în această direcție, iar viitorii pensionari trebuie să ia în calcul acest aspect.

Acesta lucru se întâmplă în condițiile în care guvernanţii au anunțat o majorare a pensiilor de stat în plată medie de 40%, din toamnă!