Care sunt cele două lucruri din viaţă care trebuie schimbate pentru a fi fericit. Este atât de simplu!

Vlad Ciurea a oferit câteva sugestii pentru ca oamenii să fie cât mai fericiţi în fiecare zi. Celebrul neurochirurg român susţine că doar două lucruri schimbate pot aduce mai multă bucurie: renunţarea la ascultarea ştirilor negative şi apelarea la muzică!

04 oct. 2022, 11:58
Care sunt cele două lucruri din viaţă care trebuie schimbate pentru a fi fericit. Este atât de simplu!

Care sunt cele două lucruri din viaţă care trebuie schimbate pentru a fi fericit. Vlad Ciurea vine cu sfaturi care sunt la îndemâna oricui şi pot fi puse în aplicare în orice moment al zilei. „Închideţi breaking news-urile, închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi”, este îndemnul neurochirurgului, conform Adevărul.

Vlad Ciurea explică ce efect miraculos are apa băută dimineață, pe stomacul gol

Practic, acesta ne recomandă să renunțăm la tot ce poate influenţa negativ sistemul nervos şi că putem să căutăm calea spre fericire prin intermediul muzicii: „Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră. Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi. Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă. De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”.

Alimente care ne menţin creierul sănătos. Vlad Ciurea: „Creierul are nevoie de o anumită mâncare”

Vlad Ciurea ne recomandă să ascultăm muzică clasică: „Rămâneţi pe muzică, muzică frumoasă, cea care vă place. S-a constatat că muzica lui Mozart deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional. De ce Mozart şi de ce nu Beethoven sau Bach, nu ştiu să explic exact. Dar muzica lui Mozart este frumoasă, te face să pluteşti”.

Declaraţiile medicului Vlad Ciurea au fost făcute de Ziua internaţionale a muzicii, care se sărbătoreşte pe 1 octombrie.