Profesorul Vlad Ciurea explică ce efect miraculos are apa băută dimineață, pe stomacul gol

Prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a explicat de ce ar trebui să bem două pahare de apă, dimineața, imediat după ce ne trezim.

11 iul. 2022, 17:36
Profesorul Vlad Ciurea explică ce efect miraculos are apa băută dimineață, pe stomacul gol

„Eu beau două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Fără țigări, fără cafea. Urmează acea igienă personală pe care încerc să o prelungesc, să curgă asupra mea apă cât mai rece”, a dezvăluit Prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

„În primul rând curață organismul, din toate punctele de vedere. În al doilea, umple vasele, acele tuburi. Și atunci a împins în corp tot ceea ce se numește energie. Noi avem niște substanțe în corp care trebuie să ajungă în creier.

Ce tip de apă recomandă medicul Vlad Ciurea pentru buna funcţionare a creierului: „Creierul înghite foarte multă apă. Eu pledez pentru un anumit tip de apă, care schimbă pH-ul”

Fac tot posibilul că în decursul zilei să beau peste 2 litri de apă. Fac tot posibilul să beau și ceai verde”, a mai spus neurochirurgul.

Cum ne influențează cafeaua creierul. Prof. dr. Vlad Ciurea: Nu este bine să fie foarte tare

„Beneficiul cafelei pentru creier este dovedit. Sunt anumiţi neurostimulatori, neurotransmiţători între celulele nervoase – celulele funcţionează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare – atunci tremur, transpir, bate inima mai tare. Elementul de plăcere de miros, plăcere de gust se şi implementează în creier – este şi acesta un mic drog. Cafeaua te stimulează şi îţi face şi plăcere. Vrei ca acea cafea să fie mai fierbinte, să fie la temperatura camerei? Cum preferă fiecare, dar cafeaua pentru fiinţa umană face foarte mare plăcere”, a spus prof.dr. Vlad Ciurea, în emisiunea „Punctul de Întâlnire”.

Cât despre faptul că cea mai bună ar fi cafeaua tare, acesta a mai spus: „Eu sunt în dezacord cu acest lucru pentru că organismul se obişnuieşte cu acest „bici”, dar „biciul” nu este numai pentru creier, ci tot organismul se biciuieşte. Apoi, te obișnuești cu un nivel de drog sus. Lăsaţi-l mai mediu, ca să poţi să continui toată ziua. Este vorba de cafea… Că e mai concentrată, mai puţin concentrată, depinde de persoană, de gusturi, dar nu recomand acest bici de cafea foarte tare pentru organism”.

„Este dovedit. Sunt anumiți neurotransmițători între celulele nervoase și ele funcționează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare, că atunci tremuri, transpiri, bate inima mai tare.

Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere.

Ceaiul pe care orice om ar trebui să-l bea în mod regulat. Dr Vlad Ciurea: „Este dovedit că face minuni pentru creier”
Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc.

Sunt în dezacord cu o cafea foarte tare. Pentru că organismul se obișnuiește cu acest bici. Dar biciul nu este numai pentru creier, tot organismul se biciuiește. Și apoi te obișnuiești cu nivel de drog sus. Lăsăți-l mai mediu, că să poți sa continui toată ziua”, este sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea.