Alimente care ne menţin creierul sănătos. Neurologul Vlad Ciurea: „Creierul are nevoie de o anumită mâncare”

Celebrul profesor neurolog Vlad Ciurea a dezvăluit ce alimente ne menţin creierul sănătos. Medicul avertizează că prăjelile ne fac foarte mult rău.

23 iun. 2022, 13:46
Alimente care ne menţin creierul sănătos. Neurologul Vlad Ciurea: „Creierul are nevoie de o anumită mâncare”

Alimente care ne menţin creierul sănătos. Medicul Vlad Ciurea descrie creierul ca fiind o adevărată bijuterie a organismului uman, de care trebuie să avem foarte mare grijă. Din acest motiv, celebrul neurolog a dezvăluit care sunt alimentele care fac bine „bijuteriei”.

Alimente care menţin creierul sănătos. Ce trebuie să mănânci zilnic

Seminţele de dovleac, usturoiul, salatele şi peştele se află printre alimentele de care creierul nostru are nevoie pentru a se menţine sănătos.

Citeşte şi Cât de sănătoasă e, de fapt, combinaţia de roşii cu brânză. Cristian Mărgărit spune de ce trebuie evitată: „E fatală!”

„Creierul are nevoie de o anumită mâncare. De semințe foarte multe, cum ar fi semințele de dovleac. De usturoi – și se știe acest lucru de 5.000 de ani.

Apoi, toate tipurile de salate sunt bune pentru creier, uleiurile – uleiul de floarea-soarelui care ne ajută.

La fel, peștele slab, dar și peștele gras care are omega 3. Pe unele nu putem să le luăm decât din alimentație.

Aşadar, nu ocoliţi nici banalele seminţe de dovleac, salatele cu ulei sau peştele. Acestora li se mai adaugă şi măslinele”, a explicat Vlad Ciurea, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

De asemenea, medicul mai explică un alt aspect necesar pentru buna funcţionare a creierului.

„Atunci când mâncăm mult, energia noastră se concentrează pe digestie, și ne pierdem concentrarea. Se duce tot sângele. Nu avem o educaţie a alimentaţiei”, a explicat medicul.

Vlad Ciurea avertizează că prăjelile nu fac deloc bine organismului.

„Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a explicat profesorul Ciurea.

Citeşte şi Ceaiurile care te hidratează cel mai bine şi ajută la întărirea oaselor. Neapărat trebuie să le consumi

https://www.youtube.com/watch?v=TozeRSDFGRc