Care sunt cele mai ieftine cantine din București. Suma plătită de o studentă pentru masa de prânz

Prețurile au crescut enorm în România în ultimul timp. E nevoie să scoți sume exorbitante din buzunar ca să-ți asiguri masa pe o zi. Studenții și nu numai încearcă să găsească variante cât mai ieftine ca să poată face față cu banii de la o lună la alta. Astfel, de cele mai multe ori ajung la cantină, căci mâncarea e ieftină și bună.

11 mart. 2023, 07:13
Care sunt cele mai ieftine cantine din București. Suma plătită de o studentă pentru masa de prânz

Cele mai cunoscute cantine din București pe care le frecventează studenții sunt: cantina din complexul Moxa; cantina restaurant Chioschi; cea de la Facultatea de Drept; cantina din campusul Leu; cea din campusul Politehnicii; cantina Tei; cantina restaurant a Universității Titu Maiorescu; cantina din campusul Agronomie.

Cât costă masa unui student la cantina complexului Leu

Când vine vorba de condițiile din cantine, acestea sunt curate, iar mesele și scaunele sunt într-o stare bună. Meniul poate varia în funcția de loc. Cantina din Leu, de pe Bulevardul Iuliu Maniu, e una dintre cele mai vizitate. E mereu aglomerat, studenții se înghesuie să ia o masă caldă acolo. Pot alege între ciorbe, preparate din carne și garnituri, salate și deserturi.

Citește și Prețuri de criză pentru români: la o cantină din București se poate lua prânzul cu nici 15 lei. Ciorbă, felul doi și salată. Lista completă a tarifelor

Spre exemplu, un meniu poate fi format dintr-o porție de mușchi de porc cu piure de cartofi, salată de murături, o prăjitură, o chiflă și o sticlă de apă costă 25 de lei. Același meniu, dar fără apă și cu salată de varză în locul murăturilor, plus un ștrudel de mere la desert are prețul de 15 lei.

Studenții sunt foarte încântați atât de prețuri, cât și de mâncare și tocmai de aceea revin acolo cu fiecare ocazie. „Mâncarea mi se pare bună spre foarte bună, depinde de la o zi la alta, dar mereu sunt mulțumit”, a spus Filip, student la „Politehnică”. „De obicei, sunt foarte mofturoasă la mâncare, deci pentru mine chiar este o mâncare foarte bună, mereu găsesc de toate”, a adăugat și Mara.

Citește și Cât plătește un politician pentru o supă de pui la cantina Parlamentului României. Prețul este mai mic decât la o autoservire

Prețuri la alte cantine studențești din București

Prețurile sunt mai mici decât cele de la Leu. Pentru o porție de ciorbă, o porție de aripioare de pui la cuptor și legume și o salată studenții scot din buzunar 17 lei. Varianta de meniu cu o porție dublă de aripioare cu pui, mămăligă și suc este 13 lei.

Moxa, care ține de ASE, e printre cele mai populare și are cele mai mici prețuri. O porție de ciorbă de perișoare cu o porție de piure de cartofi și o porție de salată a costat doar 5 lei. Un alt prânz format din ciorbă de cartofi, o porție de cartofi la cuptor și una de musaca a fost 6 lei.

Ce program au cantinele studențești din București

Cantina din curtea Facultății de Drept este deschisă de luni până vineri, de la 11:30-17:00 și 18:00-19:00 de luni până joi, iar vineri de la 11:30-17:00. Cea din Complex Leu are programul luni până sâmbătă, între orele 7:00-21:00, iar cea de la Moxa este deschisă de luni până vineri, de la 12:00-16:00 și de la 17:00-19:00.