Care sunt cele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunţat eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru cei care au mai multe locuinţe, în ce priveşte preţul la energia electrică. Astfel, doar trei categorii de români mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică.

21 dec. 2022, 20:46
Care sunt cele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică
Care sunt cele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică

Care sunt cele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică. După anunţul minsitrului Energiei, Virgil Popescu, declaraţia pe proprie răspundere ar putea fi păstrată doar pentru familiile cu trei copii, cele monoparentale sau persoanele care au echipamente medicale în casă.

Citeşte şi: Virgil Popescu face anunţul aşteptat de sute de mii de români: „Vom elimina declaraţiile pe proprie răspundere, pentru ca toţi cetăţenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie”

Cine nu mai depune declaraţie pe proprie răspundere:

  • chiriaşii;
  • persoanele care au mai multe imobile;
  • persoanele care au mai multe contracte cu furnizorii.

Cine trebuie să depună declaraţia pe proprie răspundere pentru a beneficia de curent mai ieftin:

  • familiile monoparentale;
  • familiile cu cel puţin trei copii;
  • persoanele care folosesc aparatură medicală.

Citeşte şi: Facturi la energie 2023. De ce este importantă alegerea furnizorului de energie electrică, chiar dacă prețul la curent este plafonat

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat eliminarea declaraţiile pe proprie răspundere pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie, indiferent de numărul locurilor de consum.

„Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să elimine aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta”, a declarat Virgil Popescu.