Virgil Popescu face anunţul aşteptat de sute de mii de români: „Vom elimina declaraţiile pe proprie răspundere, pentru ca toţi cetăţenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie”

După ce PSD anunţase marţi că va propune în coaliţie eliminarea declaraţiei pe propria răspundere pentru plafonarea preţului energiei electrice în cazul celor ce au mai multe proprietăţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a luat-o înainte social-democraţilor şi a anunţat deja eliminarea prevederii.

20 dec. 2022, 14:55
Virgil Popescu face anunţul aşteptat de sute de mii de români: „Vom elimina declaraţiile pe proprie răspundere, pentru ca toţi cetăţenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat eliminarea declaraţiile pe proprie răspundere pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie, indiferent de numărul locurilor de consum.

„Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare.

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum.

Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta”, a declarat Virgil Popescu.

Anterior, PSD susţinuse, de asemenea, necesitatea eliminării declaraţiei.

„Formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriaşilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă preţuri mai mici la energia electrică. Totodată, o astfel de cerinţă creează probleme majore la nivelul furnizorilor de energie electrică în privinţa gestionării unui număr mare de declaraţii ce ar trebui depuse într-un termen foarte scurt. Nu în ultimul rând, în forma actuală, reglementarea descurajează economisirea de energie pentru categorii largi de cetăţeni, ceea ce contravine politicii stabilite la nivelul Uniunii Europene”, arată comunicatul de presă de marţi al PSD.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Am convingerea 100% că România va deveni parte a spaţiului Schengen în 2023