Care sunt costurile pentru o vacanţă în ţară, vara aceasta

După trei luni de inactivitate, hotelierii din România şi-au deschis porţile pentru turişti. Dacă în perioada următoare, românii vor să fie turişti la ei acasă, ar fi bine să îşi pregătească un buget potrivit pentru cerinţele hotelierilor.

20 iun. 2020, 18:39
Care sunt costurile pentru o vacanţă în ţară, vara aceasta

Turiştii vor plăti între 90 şi 350 lei pe o noapte de cazare, pentru două persoane, în funcţie de tipul de cazare ales, cu mic-dejun inclus. Preţul mediu pentru o noapte de cazare la un hotel este 250 lei. Pentru două persoane, pentru trei nopţi de cazare, costurile ajung, în medie, la 734 lei. Iar pentru o familie formată din doi adulţi şi doi copii, bugetul necesar ajunge la 1.000 lei.

Cele mai ieftine opţiuni sunt pensiunile din staţiunile agroturistice, unde preţul unei nopţi de cazare este de aproximativ 150 lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus.

VACANŢA DE VARĂ 2020. Românii îşi rezervă cazarea cu 1-2 săptămâni înainte de sejur

Cele mai scumpe opţiuni sunt hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde preţul depăşeşte 350 lei/noapte pentru două persoane, potrivit unui studiu realizat de o platformă de rezervări.

„Deşi rezervările în valoare absolută nu sunt la nivelul anului trecut, în luna iunie 2020, ne-a bucurat să înregistrăm cea mai mare creştere pentru căutările de cazare folosind ca metodă de plată vouchere de vacanţă”, a declarat Operation Manager Travelminit.ro, Timea Ambrus.

„După atât de mult timp de stat închişi în casă, avem nevoie să călătorim, să ne scoatem copiii la aer. Vom pleca la munte, vom folosi voucherele de vacanţă.Deocamdată nu ne simţim în siguranţă să plecăm în afara ţării”, a spus o turistă, Nicolle Nechita.