Care sunt florile de ghiveci rezistente la soare. Înfrumusețesc orice balcon sau terasă

Dacă îți dorești să ai un balcon sau o terasă verde, plină de flori, trebuie neapărat să știi ce plante trebuie să alegi pentru a fi sigur că razele soarelui de vară nu le vor ofili. Dacă îți dorești să ai un balcon sau o terasă verde, plină de flori, trebuie neapărat să știi ce plante să alegi. Care sunt obțiunile:

20 iun. 2022, 20:23
Care sunt florile de ghiveci rezistente la soare. Înfrumusețesc orice balcon sau terasă

Aceste flori în ghiveci au puțină nevoie de apă și cu siguranță îți vor face viața mai frumoasă și proaspătă, atunci când dimineața vă beți cafeaua de dimineață.

Care sunt cele mai frumoase flori rezistente la soare

Cui nu îi plac de florile frumoase și colorate, dar este destul de greu să te bucuri de ele pentru o lungă perioadă de timp. Îți prezentăm, în rândururile următoare, ce plante în ghiveci rezistă la soare și te care te poți bucura mai mult timp.

Citește și: Cum readuci la viaţă o plantă uscată cu doar trei ingrediente banale. Trucul-minune care îţi salvează florile din ghiveci

Echeveria este o plantă colorată care rezistă la soare va arăta minunat la tine pe terasă, dar trebuie neapărat să aibă multă lumină, altfel se va ofili rapid. O altă floare este Amsonia, care nu se ofilește nici pe caniculă. Cu toate astea, specialiștii ne recomandă să le ținem din când în când și la umbră.

Totodată, pentru cei care vizează la o grădină în balcon, există și cactușii. Această plantă cunoscută de toată lumea pentru rezistența ei, nu trebuie udată des și o poți lăsa pe balcon chiar și în cele mai călduroase zile de vară. Dar, trebuie să aveți grijă, dacă aveți animale de companie, să nu se înțepe îi ele.

Floarea de piatră sau Portulaca este recunocută drept cea mai rezistentă dintre toate. La fel ca și în cazul cactușilor, acestă floare nu trebuie udată foarte des și se dezvoltă frumos chiar și pe caniculă.

Datura face flori mari, albe, i se mai spune și Floarea lunii. Ea are nevoie de acțiunea directă a razelor de soare și vara poate suportă temperaturi ridicate.

În zonele tropicale de unde provine înflorește tot timpul anului, dar în zonele cu climat temperat cum este România se comportă că plantă anuală.

Citește și: Cum să cultivați castraveții la ghiveci și cum îi îngrijiți. Trucuri benefice ca să reziste cât mai mult pe balcon sau terasă

De pe lista de plante care cresc în soare și înfloresc mult nu puteau lipsi Mușcatele. Ele împodobesc terase și balcoane, iar cele curgătoare fac senzație în coșuri suspendate. Sunt plante perene, dar nu rezistă iarnă la temperaturi scăzute și trebuie băgate la iernat.