Care sunt medicamentele care nu se iau cu lapte

Eficiența unui medicament depinde de momentul administrării, de respectarea dozei, dar și de efectele pe care le poate avea asocierea medicamentelor cu anumite alimente sau băuturi. Astfel, unele alimente încetinesc, diminuează sau chiar amplifică acţiunea pastilelor.

RomaniaTV.net
22 dec. 2015, 09:09
Care sunt medicamentele care nu se iau cu lapte

Înainte de a ajunge la locul unde trebuie să acţioneze, medicamentele trebuie absorbite din stomac şi intestinul subţire. Majoritatea substanţelor active din medicament pătrund în organism prin mucoasa intestinală. În fiecare etapă a aborbţiei medicamentului, anumiţi factori pot modifica efectul acestuia.

De asemenea, lichidele cu care este administrat un medicament pot influenţa eficienţa acestuia. De aceea, medicii recomandă întotdeauna să luăm medicamentele cu apă (cel puţin 100 de ml).

Citeşte şi  O BĂUTURĂ despre care se credea că este SĂNĂTOASĂ, principala cauză a cancerului de sân

În acest sens, una dintre cele mai frecvente confuzii ale pacienților se referă la asocierea medicamentelor cu lapte.

Medicamente care nu se iau cu lapte – antibiotice

Laptele poate influenţa absorbţia unor medicamente. Antibioticele sunt principalele medicamente care nu se asociază cu lapte sau iaurt. De ce? Calciul din compoziţia laptelui duce la formarea unei reacţii chimice care diminuează efectul antibioticelor, în special a celor din clasa tetraciclinelor.

Citeşte mai mult pe click!sănătate.ro