Care sunt smartphone-urile preferate de români

Evoluția telefoanelor mobile de-a lungul timpului a fost una uriașă, de la modelele vechi de dimensiuni foarte mari din anii 90’ la smartphone-urile ultra subțiri și performante din zilele noastre. Iată care sunt smartphone-urile preferate de români, potrivit unei statistici a site-ului okazii.ro.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 08:43
Care sunt smartphone-urile preferate de români

„În primele 9 luni ale anului 2012, utilizatorii Okazii.ro s-au orientat în număr mare către categoria telefoane mobile, şi în fiecare oră s-au achiziționat circa 11 de telefoane mobile și smartphone-uri, observându-se o tendință tot mai accentuată de orientare a acestora către telefoanele de tip smartphone. În topul preferințelor, după valoarea vânzărilor s-au situat producătorii: Apple – 46,51%, Samsung – 23,39%, Nokia – 11,87%, HTC – 4,65% și Blackberry – 3,25%.”, afirmă Costin Cadelcu, Marketing Manager Okazii.ro.

Telefoanele de colecție se află și ele, în atenția utilizatorilor ce doresc să-și completeze colecțiile de dispozitive mobile, iar în topul celor mai căutate modele sunt: Nokia 7110, Nokia 5110 , Ericsson A1018S, Motorola D460 și Ericsson T28. 

Concluzia studiului ne arată un interes tot mai mare al românilor pentru telefoanele mobile și smartphone-uri, acestea fiind în topul vânzarilor pe Internet.