Carl Weathers, actorul din Rocky și Predator, a murit la vârsta de 76 de ani

Carl Weathers și-a făcut un nume în industria cinematografică de la Hollywood, remarcându-se prin interpretarea lui Apollo Creed din seria de filme „Rocky”.

03 feb. 2024, 08:00
Carl Weathers, actorul din Rocky și Predator, a murit la vârsta de 76 de ani

Carl Weathers, un fost jucător de fotbal american, care ulterior a devenit actor, cunoscut pentru rolul lui Apollo Creed, interpretat în seria de filme Rocky, a încetat din viață la vârsta de 76 de ani, relatează Deadline.

Într-un comunicat făcut public prin intermediul agentului actorului, familia sa anunță că Weather a murit „liniștit în somn”, joi, 1 februarie 2024.

”Carl a fost o ființă umană excepțională care a trăit o viață extraordinară. Prin contribuțiile sale la film, televiziune, arte și sport, el a lăsat o amprentă de neșters și este recunoscut în întreaga lume și de-a lungul generațiilor. A fost un iubit frate, tată, bunic, partener și prieten.”

La nivelul carierei sale actoricești, Carl  Weathers a fost cel mai bine cunoscut pentru rolul lui Apollo Creed, interpretat în primele patru filme din franciza Rocky, alături de Sylvester Stallone. Filmările din acea serie, în care apărea Weathers, au fost folosite și în Creed, producțiile mai recente regizate de Michael B Jordan.

Doliu în lumea teatrului! Îndrăgita actriță Chita Rivera, câștigătoare a Premiilor Tony, a murit la 91 de ani
De asemenea, Weathers a mai interpretat roluri memorabile în “Predator” (1987) și în filmul “Happy Gilmore”, realizat de Adam Sandler.

Născut pe 14 ianuarie 1948 în New Orleans, Carl Weather a apărut în peste 75 de filme sau producții tv, de-a lungul unei cariere de peste 50 de ani. Cea mai recentă apariție a fost în producția Disney – Starwars The Mandalorian, în care l-a interpretat pe Gree Karga, șeful ghildei de vânători de recompense, fiind nominalizat pentru acest rol la Premiile Emmy din 2021.

Carl Weathers, actorul din Rocky și Predator, a murit la vârsta de 76 de ani

Cu puțin timp în urmă, Peter Crombie, celebru pentru rolul său în serialul TV „Seinfeld”, a murit miercuri la vârsta de 71 de ani. Decesul său a fost rezultatul unei lupte cu o afecțiune medicală neidentificată publicului. TMZ a raportat că era iubit de toți cei din jur.

O cunoscută cântăreață de muzică populară este în doliu. Primele declarații după pierderea sfâșietoare: „Nu mă așteptam vreodată să simt atâta durere”
Actorul, cunoscut pentru interpretarea lui Crazy Joe Davola în sitcom-ul de succes, a trecut în neființă rapid, posibil din cauza unei boli, potrivit fostei sale soții, Nadine Kijner. Cu toate acestea, detalii despre boală și despre deces nu au fost încă dezvăluite.

 

Un prieten apropiat al actorului, Bill Stetz, a subliniat că Peter era renumit pentru bunătatea și loialitatea sa. El a menționat că Peter avea o abilitate de a spune cuvinte încurajatoare și un stil expresiv, atât pe scenă, cât și în scris.