Carmen Avram, după eşecul moţiunii: „Suntem într-o criză de proporţii inimaginabile. PNL a recunoscut”

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a declarat, în exclusivitate pentru #România Tv, că cel mai important subiect al acestei zile nu este moţiunea de cenzură, ci faptul că PNL a recunoscut că România se confruntă cu o criză de "proporţii inimaginabile".

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 17:40
Carmen Avram, după eşecul moţiunii: „Suntem într-o criză de proporţii inimaginabile. PNL a recunoscut”

„Cred că breaking news-ul de astăzi nu este moţiunea, ci în sfârşit, pentru prima dată, PNL recunoaşte că ne aflăm într-o criză de proporţii inimaginabile, de neconceput până acum. Suntem într-o criză de proporţii, recunoaşte PNL. PSD a făcut un demers perfect democratic şi care era necesar, în condiţiile în care peste ţară s-a abătut o nenorocire şi acum urmează o a doua nenorocire, prin criza economică, recunoscută de PNL”, a afirmat Carmen Avram.

Europarlamentarul a criticat dur activitatea Guvernului PNL din ultimele 10 luni, spunând că a eşuat în toate: atât în gestionarea pandemiei de coronavirus, cât şi gestionarea crizei şi în situaţia redresării educaţiei.

„E prima dată în istoria postdecembristă a României când există trei asociaţii de elevi care depun plângere penală împotriva Guvernului din cauza felului în care a gestionat sau nu a gestionat reîntoarcerea în şcoli. Este pentru prima oară când o fostă elevă de nota 10 se plânge că Guvernul Orban îi hăituieşte părinţii pentru că ea a refuzat o primă care venea după examenul de Bacalaureat, o primă care era dată de Executiv”.

„Am văzut, în sfârşit, cine e la putere şi cine e în opoziţie”

Faptul că moţiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută şi votată luni, din cauza lipsei de cvorum, nu este o înfrângere pentru PSD, e de părere Carmen Avram. „Cred că pur şi simplu s-au ales apele astăzi, cred că am văzut în sfârşit foarte clar cine este, într-adevăr, la putere şi cine este în Opoziţie”.

„Data viitoare când va încerca să manipuleze că nu a reuşit să facă cutare lucru din cauza PSD va trebui să-i aducă aminte cineva PNL-ului că a existat acest moment în care PSD nu a reuşit să întrunească majoritate.

Nereuşind să întrunească majoritate înseamnă că este minoritar în Parlament. Deci toate deciziile care vor fi anunţate de PNL de acum înainte trebuie să ştie electoratul: ele aparţin PNL-ului pentru că el este la guvernare şi nu mai are niciun drept să spună că PSD a greşit sau că e din cauza PSD. Toţi cei care au fost luaţi de la PSD au ajuns la PNL, nu în altă parte. Ştiu încă din primăvară că se vorbeşte de tot felul de atacuri la adresa primarilor PSD din ţără.

Am avut informaţii din mai multe locuri că se lucrează la racolare. Ştim că traseismul ăsta nu e de azi, de ieri. E de când am deschis noi ochii spre democraţie în anii ’90. Traseismul nu a fost amendat niciodată. E cu atât mai grav ceea ce face PNL pentru că îi primeşte înapoi pe aceşti oameni care, la un moment dat, vor pleca din nou.

Există o zicală în franceză: cine a înşelat, va mai înşela… E foarte clar că oamenii ăştia nu au venit ca să rămână, au prins o posibilitate acum sau au fost forţaţi, au fost şantajaţi şi s-au dus la PNL.

Ceea ce face Rareş Bogdan e onorabil, însă eu ştiu şi din alte surse că există o mare nemulţumire în sânul PNL, nu numai legat de traseism, ci despre faptul că strici imaginea unui partid care şi-a făcut statuie de anticorupt şi care acum nu are nicio problemă să racoleze primari din acel partid pe care l-a nenorocit în ultimii ani cu această campanie fără precedent în istoria României – o campanie de a distruge şi de a anihila un partid foarte mare din România pentru ca PNL probabil să rămână singur în ţară şi să facă legea”, a mai adăugat Carmen Avram.