Carmen Brumă desființează o dietă celebră, folosită de multe românce: „Încetinește ritmul metabolismului”

Carmen Brumă a explicat care sunt dezavantajele unor diete frecvent folosite de românce, mai ales după naștere, dar și motivele pentru care unele femei nu reușesc să slăbească deși ”sunt la dietă” mereu.

31 iul. 2023, 09:59
Carmen Brumă desființează o dietă celebră, folosită de multe românce: „Încetinește ritmul metabolismului”

Carmen Brumă a vorbit despre dietele „la modă”, printre care se află și dieta Rina, despre care spune că ”nu mi se pare sănătoasă”.

„Este o dietă care se încadrează în rândul celor disociate pentru că există periodic diete care sunt la modă. Sunt multe, dar pot fi încadrate în vreo 3-4 grupe mari: avem grupa proteicelor, grupa disociatelor și îți mai povestesc. Deocamdată hai să rămânem la Rina care face parte din dietele disociate care au, după părerea mea, niște dezavantaje clare. Și anume, faptul că au un aport caloric foarte mic, mănânci foarte puțin, ajungi să încetinești foarte tare metabolismul pentru că organismul percepe toată situația asta de puține calorii ca fiind o situație de război și atunci ține foarte tare de resurse și nu dă drumul la nimic și încetinește ritmul metabolismului. După o astfel de dietă ajungi să constați că dacă mănânci aproape normal, sau un pic mai mult decât înainte, pui la loc kilogramele pe care le-ai dat jos și în plus față de astea”, a explicat Carmen Brumă în emisiunea Fresh by Unica.

Citește și: Salată de dovlecei aerată, fină și hrănitoare, rețeta lui Carmen Brumă. Este sățioasă și favorizează pierderea kilogramelor în plus

De asemenea, Camen Brumă spune că un mare dezavantaj al dietei Rina este lipsa diversității în alimentație.

„În dieta Rina mănânci mai multe zile la rând același tip de aliment, iar asta nu are deloc de-a face cu alimentația sănătoasă. Una dintre caracteristicile unei alimentații sănătoase este diversitatea”, a subliniat Carmen Brumă.

Citește și: Carmen Brumă dezvăluie ce să nu consumăm vara: „Deshidratează, trebuie consumat cu moderație”