Carmen Dan, prima reacţie după ce o femeie a fost ţinută în arestul Poliţiei Capitalei, deşi trebuia eliberată de trei zile

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, că procurorul face toate verificările necesare, după ce au apărut informații că o femeie a fost ținută în arest preventiv timp de trei zile, deși ar fi trebuit pusă în libertate.

RomaniaTV.net
12 sept. 2017, 13:47
Carmen Dan, prima reacţie după ce o femeie a fost ţinută în arestul Poliţiei Capitalei, deşi trebuia eliberată de trei zile

„Din momentul în care am primit eu această informație am solicitat clarificarea rapidă a aspectelor care au condus la această situație. Este un dosar penal, s-a sesizat Parchetul și, bineînțeles, cei responsabili vor răspunde. Din punctul nostru de vedere este inacceptabil să nu se pună în executare astfel de decizii. (…) Procurorul face toate verificările și va dispune măsurile necesare. Există un dosar penal, măsurile sunt dispuse de procuror”, a afirmat Carmen Dan, citată de Agerpres.

Precizările ministrului Carmen Dan au fost făcute în contextul în care în presă au apărut informații potrivit cărora conducerea Poliției Capitalei a dispus declanșarea unui control la Arestul central, după ce o femeie a fost ținută în arest preventiv de vineri până luni, deși instanța a dispus plasarea acesteia sub control judiciar.

„În urma dispoziţiei unei instanţe faţă de o persoană privată de libertate, a fost dispusă o altă măsură, şi anume, înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, dar care a fost pusă în aplicare cu întârziere. În fapt, încheierea instanţei prin care s-a dispus nouă măsură a fost tratată cu superficialitate de către un poliţist ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îndosariind acest document împreună cu alte acte”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, potrivit Mediafax.

Persoana respectivă a fost eliberată abia luni din arest, deşi decizia instanţei era pentru vineri.

„Din dispoziţia conducerii DGPMB, poliţişti din cadrul Structurii de Control Intern au declanşat verificări la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. Va fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial şi material, urmând a fi stabilită vinovăţia şi tragerea la răspundere penală. Poliţia Capitalei are toleranţă zero faţă de orice fel de abatere, urmând că legea să fie aplicată cu fermitate şi în acest caz”, a mai spus Diana Sarca.