Carmen Dan, primul anunţ despre demisia din Guvernul Dăncilă. „Nu mai vizez un alt mandat”

Ministrul de Inetrne i-a răspuns lui Klaus Iohannis după ce preşedintele i-a solicitat demsia pentru organizarea proastă a alegerilor şi referendumului din 26 mai.

RomaniaTV.net
16 iun. 2019, 17:10
Carmen Dan, primul anunţ despre demisia din Guvernul Dăncilă. „Nu mai vizez un alt mandat”

Carmen Dan a avut o primă reacție, după ce Președintele i-a cerut demisia după problema cu voturile diasporei la alegerile europarlamentare. Ministrul de interne susține că Iohannis se află în campanie electorală.

”Nu identific responsabilitatea de care nu m-am achitat. Ca să comentez acest moment al președintelui, nu ai cum să vorbești de responsabilități dacă nu ești vinovat. Nu faci, nu greșești. Despre acuzații, am spus de fiecare dată, Președintele are acces la toate informațiile încât să nu se pună într-o situație penibilă, atunci când acuză pe cineva fără justificare. Pe de altă parte, iarăși înțeleg, de o bună perioadă de timp Iohannis e în campanie și atunci mesajele pe care le transmite public sunt de natură politică”, a declarat Carmen Dan. 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică seară, că nu va mai candida pentru o funcție de vicepreședinte al Partidului Social Democrat, precizând că, dacă Viorica Dăncilă va candida pentru președinția formațiunii, o va susține.

„Nu vizez nicio funcție. Sunt vicepreședinte al partidului, dacă se va lua decizia să se facă alegeri și pentru vicepreședinți, nu voi candida pentru un alt mandat. Vom vedea. Din ce s-a stabilit, cel puțin până în acest momrnt, se va pune pe masă mandatul de președinte, președinte executiv și secretar general”, a declarat Carmen Dan.

Întrebată dacă o va susține pe Viorica Dăncilă la conducerea formațiunii social democrate, ministrul a replicat: „Încă nu știu care sunt candidații. Dacă își va depune această candiatură, binențeles va avea susținerea totală”.

Social-democrații au decis, joi, în Comitetul Executiv să organizeze Congresul pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general pe 29 iunie.