Carmen Iohannis a cerut învoire de la ore pentru a pleca în SUA alături de președinte. Colegii de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” îi vor ține locul

Carmen Iohannis s-a învoit de la ore pentru a pleca în SUA cu Klaus Iohannis, iar colegii ei de la „Lazăr” îi vor ține locul cât timp va lipsi.

18 sept. 2023, 18:30
Carmen Iohannis a cerut învoire de la ore pentru a pleca în SUA alături de președinte. Colegii de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” îi vor ține locul
Carmen Iohannis și-a luat liber de la muncă pentru a pleca alături de președinte în SUA

Carmen Iohannis s-a învoit de la ore, marți și miercuri, ca să plece în SUA alături de președintele țării. Colegii săi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” îi vor ține locul, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, profesorul Constantin Dincă, potrivit oradesibiu.ro.

Citește și: Eli Lăslean, creatoarea de modă a lui Carmen Iohannis, dezvăluie gusturile Primei Doamne în materie de haine: „Iubește calitatea, preferă culorile pastel”

„Doamna profesor Carmen Iohannis, din informaţiile pe care le am de la conducerea Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”, a depus cerere de învoire colegială, pentru zilele de marţi şi miercuri, pe motivul că este plecată în Statele Unite. Cursurile sunt ţinute de colegii din catedră”, a precizat reprezentantul IŞJ Sibiu, Constantin Dincă.

Carmen Iohannis și președintele au plecat duminică, cu un avion închiriat, de pe Aeroportul Internațional din Sibiu spre aeroportul Teterboro de lângă New York (SUA), pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, a anunțat Boarding Pass.

Un avion ca cel ales de soții Iohannis pentru deplasarea în SUA poate costa peste 60 de milioane de dolari, potrivit site-urilor de specialitate. Aeronava închiriată de Administrația Prezidențială de la Global Jet Luxemburg, de tip Bombardier Global 600, poate transporta maximum 13 pasageri. Scaunele din acest avion pot fi convertite în trei paturi de o singură persoană și un pat dublu.

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis în prima zi de școală. Toți ochii au fost pe Prima Doamnă: „Ne dorim să avem răbdare unii cu alții”

Președintele Klaus Iohannis va prezenta evaluările României cu privire la temele de actualitate la nivel global. Programul vizitei va mai include și participarea la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Totodată, președintele va fi invitat de onoare la dezbaterea organizată de Universitatea Columbia din New York, în cadrul evenimentului World Leaders Forum, cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”.

Președintele va avea și o serie de întrevederi bilaterale și va participa la evemimente formale consacrate.