Carmen Iohannis, apariție spectaculoasă la „Sibiu Opera Festival”. Prima doamnă și-a dus elevii în excursie la spectacolul „Giselle”

Carmen Iohannis este o femeie care demonstrează cu fiecare ocazie că este interesată de evenimentele culturale. Pe lângă pasiunea ei, Carmen este profesoară, iar în această perioadă, și dirigintă la o clasă de elevi. Dorind să realizeze și activități extracurriculare alături de tinerii din clasa ei, aceasta a planificat vizionarea spectacolului de balet „Giselle”, care s-a jucat la Opera Națională din Sibiu.

11 oct. 2023, 18:07
Carmen Iohannis, apariție spectaculoasă la „Sibiu Opera Festival”. Prima doamnă și-a dus elevii în excursie la spectacolul „Giselle”

Carmen Iohannis, soția președintelui României, a participat, marți seară, alături de elevii săi, la reprezentația „Giselle” de la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu. Spectacolul, de Adolphe Adam, o are în centru pe tânăra Giselle, o fată de la țară căreia îi place să danseze, dar care are probleme cu inima. De tânăra fată se îndrăgostește tocmai prințul ținutului, care își ascunde identitatea față de Giselle, bucurându-se că aceasta îl iubește fără să țină cont de rangul lui.

Citește și: Nuntă interetnică cu ceterași, dansatori și stegar. O tânără din Bistrița-Năsăud s-a căsătorit cu un indian din Pune. Evenimentul a respectat toate obiceiurile nunții tradiționale românești

Frumoasa poveste tragică a fost întâi pusă în scenă de către Marius Petipa și regizată și adaptată coregrafic de Vasile Marcu, în anul 1962. O versiune mai recentă a spectacolului, care se joacă și acum pe marile scene, este adaptarea din 2009 de Mihai Babușka, după Jean Coralli, Jules Perrot și Marius Petipa.

Spectacolul „Giselle” face parte din programul festivalului „Sibiu Opera Festival”.  Acesta se află la ediția a XXII-a și se desfășoară în perioada 1-13 octombrie și este un proiect al Filarmonicii de Stat Sibiu susținut de Ministerul Culturii, Consiliul Județean Sibiu și Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023. Prețul unui bilet de o zi este de 100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru elevi, studenți sau pensionari.

Festivalul este organizat anual de Filarmonica de Stat Sibiu și constituie, totodată, o metodă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă, dar și o rampă de ascensiune pentru acești tineri, deoarece în festival este inclusă secțiunea de concurs de canto „VOX ARTIS”.

Festivalul a avut prima ediție în anul 2001 sub denumirea de „Festivalul Internațional al Artei Lirice de la Sibiu”, proiectul „Sibiu Opera Festival” și reprezintă o manifestare muzicală de amploare, cu participare internaţională substanţială, menită să satisfacă interesul publicului din România și din străinătate, pentru muzica de operă. Printre evenimentele de la festival se numără:

  •  Masterclass de canto, coordonat de soprana Iulia Isaev, tenorul Marius Vlad Budoiu și baritonul Florin Estefan;
  • Take an Opera Break, recitaluri de arii din opere celebre;

Gala Sibiu Opera Festival care aduce în fața publicului Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu dirijată de Vasilis Alevizos (laureat al Concursului internațional de dirijat “Ionel Perlea”). Orhcestra îi are ca soliști pe participanții la masterclass, iar dansatorii sunt cei ai Teatrului de Balet Sibiu.

Citește și: Carmen Chindriș a dat lovitura cu hitul „Ziua-n care tu m-ai sărutat”. I-au intrat în buzunar nu mai puțin de 500.000 euro într-o singură seară: „Noi cântăm o oră, maxim două”