Carmen Ionescu, actrița din serialul „Lia, soția soțului meu” a fost eleva lui Amza Pellea: „Am fost ultima promoție a lui, după care s-a prăpădit!”

Carmen Ionescu joacă rolul Mariei în serialul "Lia, soția soțului meu" de pe Antena 1. Ca să ajungă actriță, aceasta spune că a dat examen de admitere la Teatru timp de 8 ani și că a fost eleva regretatului actor Amza Pellea, care a murit în 1983.

02 mart. 2023, 22:02
Carmen Ionescu, actrița din serialul „Lia, soția soțului meu” a fost eleva lui Amza Pellea: „Am fost ultima promoție a lui, după care s-a prăpădit!”

Carmen Ionescu  a revenit pe micul ecran în rolul Mariei, în serialu „Lia, soția soțului meu”, difuzat pe Antena 1, în fiecare joi, de la 20.30.

Citiți și: Reacţia autorităţilor după ce Oana Pellea a anunţat că închide Casa memorială ”Amza Pellea” din Băilești. Actriţa a făcut anunţul  

Recent, aceasta a acordat un interviu pentru playtech.ro, unde a povestit cum ce schimbări a fost nevoită să facă pentru acest rol.

În vârstă de 66 de ani, actrița a absolvit Institutul Național de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, la clasa profesorilor Amza Pellea și Ion Cojar.

Carmen Ionescu și-a dorit extrem de mult să ajungă actriță și a mărturisit că a dat de opt ori la Teatru până a intrat la facultate.

„Asta mi-am dorit și în fiecare vară aveam o treabă. Pe părinți deja îi întrebau prietenii, cunoștințele și nu mai spuneau adevărul, spuneau că dau la ASE, pentru că au zis că râde lumea de noi. În momentul când am intrat la Teatru, nu am mai avut reacție, nu am mai avut bucurie. Eram secătuită. Când m-am văzut pe lista de reușiți, nu a mai fost bucurie din aceea cu explozie, cum ar fi fost normal.

Am fost la clasa lui Amza Pellea, am fost ultima promoție a lui, după care s-a prăpădit și ne-a luat Ion Cojar. Doar anul întâi am făcut cu el. De mare adevăr și simplitate în joc. Deci nu era nimic construit. Nu făceam nimic și lucrurile ieșeau, veneau. El stătea cu noi de vorbă, ceva opus față de Ion Cojar, unde era cu studiu, cu scris, cu Stanislavski, cu fișa personajului, de unde vii, ce am mâncat, ce am făcut, ce am gândit, să îți construiești personajul. Și am urmat asta, am respectat pe urmă tot timpul, poate chiar prea mult, eram prea corectă. Dar pe urmă, sigur, s-a topit în timp cu experiența, dar și acum le am încă, dar nu se poate fără asta, să nu ai gând, dar la Amza nu era matematica asta. Sunt bune amândouă metodele, sunt folositoare”, a mărturisit Carmen Ionescu.

De asemenea, actrița a spus că a trebuit să își schimbe look-ul pentru rolul din serialul în care joacă.

„Schimbare am făcut la culoarea părului, am altfel de îmbrăcăminte, alt machiaj, aici la filmări, dar eu în particular, singura treabă pe care am schimbat-o a fost culoarea părului cum s-a cerut pentru personaj.

Maria este un personaj pozitiv, tonic, puternic, este și ea o luptătoare, e pozitivă, e o femeie șarmantă, nostimă, cu haz, cu umor și care are și ea problemele și tensiunile ei, dar încearcă să le depășească prin această bună dispoziție”, a povestit actrița.

Citiți și: Cu ce post TV ar putea semna Gina Pistol după ce a plecat de la Antena 1. Bombă pe piaţa media din România!