Reacţia autorităţilor după ce Oana Pellea a anunţat că închide Casa memorială ”Amza Pellea” din Băilești. Actriţa a făcut anunţul 

Actrița Oana Pellea a anunțat zilele trecute că a decis închiderea Casei memoriale ”Amza Pellea”, locul unde tatăl ei s-a născut. Actriţa a precizat că această clădire nu îndeplinea "standardele pe care memoria tatălui ei le merita".

12 aug. 2022, 11:48
Reacţia autorităţilor după ce Oana Pellea a anunţat că închide Casa memorială ”Amza Pellea” din Băilești. Actriţa a făcut anunţul 

Actrița Oana Pellea a anunțat că a fost contactată de oficiali ai administrației locale după ce a decis închiderea Casei memoriale ”Amza Pellea” din Băileşti, județul Dolj, pentru rezolvarea problemei.

„In legătura cu Casa memoriala “Amza Pellea” din localitatea Băilești, județul Dolj. Am fost contactata de dna Amalia Nastase -primar interimar Bailesti-si de către dul Florin Ridiche-managerul Muzeului Olteniei Craiova. Prin domnul Florin Ridiche mi-a fost comunicată intenția Consiliului Judetean Dolj – a domnului președinte Vasile Cosmin – de a rezolva in cel mai scurt timp problema.

Vom discuta si sper să ajungem la cea mai buna soluție pentru ca aceasta Casa memorială “Amza Pellea” sa funcționeze in condiții optime!

Multumind tuturor pentru reacția rapidă si pentru intenția de rezolvare – doresc sa precizez că nu doresc ca această soluționare să devină capital de imagine sau politic pentru nimeni! „, a scris Oana Pellea, pe Facebook.

Acest anunţ vine la scurt timp după ce actrița Oana Pellea a anunțat că a decis închiderea Casei memoriale ”Amza Pellea”, locul unde tatăl ei s-a născut.

„Anunț: “Casa memoriala Amza Pellea” din Bailești a fost inchisa.
Proceduri administrative… iar conditiile in care functioneaza nu sunt la standardele pe care memoria tatălui meu le merita!
Multumesc tuturor celor care i au trecut pragul.
Daca decidentii locali sau judeteni isi vor manifesta interesul… ceea ce nu au facut pana acum…de a sprijini existenta aceste “Case memoriale” …Casa memoriala va continua sa existe… daca nu… decizia imi apartine in totalitate( casa fiind proprietatea mea).
Nu doresc comentarii. Mai ales ca majoritatea nu cunosc situatia reala din teren.
Multumesc
Anuntul este facut pentru toti cei care din iubire fata de tata vin din toata țara sa calce pragul casei.
Imi cer eu scuze( cu toate ca nu sunt deloc responsabila) de neglijența, nepăsarea sau reaua vointa locale.
Sper ca situatia se va remedia si ca aceasta Casa Memoriala va avea destinul si atentia pe care le merita din partea decidentilor locali si judeteni.
Menționez ca discutand cu Primaria Bailesti am fost de acord( de ani buni) sa cedez proprietatea cu condiția de a avea grija de casa si de a nu i schimba niciodata destinația.
Vorbe, vorbe, promosiuni…
Voi reanaliza situația si voi lua decizia optima pentru a sluji memoria tatalui meu asa cum merita!
Draga mea, Oltenie…e usor sa te mandresti cu “Amza e al nostru, e mandria noastră” cand nu faci aproape nimic pentru memoria lui.
Nu ma plâng. Nici măcar nu doresc răspuns. Nu reproșez!
Memoria lui Amza este dusă mai departe de toata iubirea manifestata de oameni.
Voua…oameni buni …va multumesc prin iubirea voastra AMZA e inca viu!deci:
Casa memoriala Amza Pellea ràmăne inchisa. A fost un vis al meu…daca are zile el va trai dacă nu …nu.
“Vom face altul( in alta parte) si mai trainic si mai frumos…”
Multumesc !
Ps Am primit propuneri din Ardeal pentru a deschide un muzeu acolo “Amza Pellea”
Multumim. De ce nu?
Asigur pe toata lumea: Voi face tot ce pot( ca si pâna acum) ca memoria tatalui meu sa fie pastrata si promovata asa cum merita! O fac de 40 de ani de cand a plecat si o voi face pana voi pleca si eu la el.
Mentionez ca am cerut ajutorul Primariei Bailesti pentru a face cadastrul. Acest ajutor l am cerut de cateva ori … in ultimii ani. Am depus toata documentatia necesara…Specific ca am cerut doar ajutor logistic nu banesc! Eu urma sa platesc cadastrul( asa cum este si normal!)
Acest ajutor nu a venit nici până azi.
Cadastrul il voi face cat de curând fără sa astept nici un ajutor de la nimeni.
Ii mulțumesc Primarului Costel Pistritu pentru bunele intenții si pentru faptul ca a incercat sa ajute…
Va mulțumesc
Ps. Acum cativa ani i am gasit fotografia care era pe panoul de onoare… in holul principal… al Teatrului National Craiova …mutata langa WC …in spate.
Mi a aratat asta un mașinist al teatrului … ce avea lacrimi in ochi….
La insistentele mele..fotografia a fost mutata intr un loc mai vizibil….”, a scris iniţial Oana Pellea.