Carmen Șatran, la un pas de libertate. Studenta criminală de la Medicină are aliaţi de nădejde la vârful Administrației Penitenciarelor

Carmen Şatran (fostă Bejan) are şanse maxime să scape de închisoare după 13 ani petrecuţi după gratii. Şi asta cu concursul şefilor de la penitenciar, care vor cu orice preţ să o vadă liberă. Cel puţin asta arată portalul instanţelor, unde, în dreptul rubricii Petent, este trecut Penitenciarul Gherla.

08 ian. 2023, 23:37
Carmen Șatran, la un pas de libertate. Studenta criminală de la Medicină are aliaţi de nădejde la vârful Administrației Penitenciarelor

Studenta criminală a fost condamnată la 19 ani şi 8 luni de închisoare după ce, în 2009, a ucis un om împreună cu iubitul ei de la acel moment, Sergiu Florea. Crima a avut loc în căminul studenţesc.

Trifu Schroth, un bărbat de etnie romă din Timişoara, venise în camera de cămin unde locuia Carmen pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceasta. Nu s-au înţeles, însă, la preţ, prin urmare, Carmen şi Sergiu l-au ucis, l-au tranşat şi l-au băgat într-un geamantan. L-au băgat în portbagajul unei maşini şi se pregăteau să scape de el, dar paznicii au descoperit pete de sânge pe scările căminului şi au alertat Poliţia.

Cei doi tineri au fugit abandonând cadavrul în maşină, care a fost descoperit de poliţişti.

Victima făcea parte din comitetul romilor care se ocupa de judecata țigănească.

Citeste si Psihologul criminalist Tudorel Butoi îi face praf pe frații Tate: „De frică, veți tremura, veți transpira și veți împuți cabinetele de anchete! Tratamentul DIICOT vă va pune-n ordine mintea retardă!” | EXCLUSIV

Carmen Șatran, la un pas de libertate. Penitenciarul Gherla a formulat cerere de eliberare condiţionată

Atât Carmen, cât şi Sergiu au primit aproape 20 de ani de închisoare. Sergiu Florea se află încă în închisoare, la Penitenciarul Deva.

Studenta criminală a primit o hotărâre favorabilă în urmă cu jumătate de an, dar instanța superioară a anulat decizia și a stabilit că ucigașa poate formula o altă cere de liberare condiționată în ianuarie 2023.

Astfel, pe 6 ianuarie, imediat după ce termenul stabilit de instanță a trecut, Penitenciarul Gherla a formulat o cerere de eliberare condiţionată, semn că tânăra a făcut o impresie bună în rândul angajaților ANP, scrie spynews.ro

Potrivit raportului Comisiei de la Penitenciarul Gherla, întocmit în luna martie 2022, propunerea de eliberare condiționată a fost luată în considerare întrucât Carmen Șatran ar fi fost o condamnată-model.

Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raport deținutei.

În detenţie, Carmen Şatran a rămas gravidă cu un traficant de droguri și a născut în luna mai a anului 2012. Copilul, însă, s-a născut cu malformaţii incompatibile cu viaţa. Medicii spuneau că fetița s-a născut fără mâini, abia respira și avea malformații la creier.

Cu o lună înainte de a naşte, studenta criminală s-a căsătorit cu tatăl copilului, Claudiu Şatran.

Citeste si Criminalul din Bascov a plănuit totul până la cel mai mic detaliu. Ce au găsit anchetatorii în rucsacul lui și la locul crimei