CARNAGIU în Muntenegru. Imagini TERIFIANTE de la accidentul în care au murit 19 români FOTO

Carnagiu în Muntenegru, unde un autocar plin cu români a căzut într-o prăpastie, în apropiere de capitala Podgorica. 19 români au murit duminică în accidentul cumplit produs pe podul Grlo. La ieşirea dintr-un tunel, autocarul a rupt un parapet şi s-a prăbuşit 40 de metri într-o prăpastie. 28 de persoane, între care şi un copil de şapte ani, au scăpat cu viaţă şi au fost transportate la un spital din capitala Podgorica. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante.

RomaniaTV.net
24 iun. 2013, 08:17

Bilanţul oficial al accidentului a ajuns la 18 români morţi, iar presa din Muntenegru scrie că 19 oameni au murit în tragedie.

Zeci de oameni din Muntenegru au mers la spital pentru a dona sânge pentru victimele accidentului.

Vezi LISTA românilor RĂNIŢI şi internaţi în spitalele din Podgorica

accident

Excursia din Muntenegru a fost organizată de Mareea Travel. Autocarul prăbuşit în prăpastie aparţinea Gregory Tour şi transporta 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor, doi şoferi şi un ghid.

Turiştii români plecaseră într-un circuit turistic în Muntenegru şi Croaţia de şase zile. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit. Cei mai mulţi dintre turişti erau pensionari.

Celula de criză de la MAE a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.

Potrivit primelor informaţii, şoferul a pierdut controlul volanului la ieşirea dintr-un tunel, a rupt balustrada de la marginea şoselei şi s-a prăbuşit în gol 30 de metri. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:00, ora României, la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.

accident

Acest drum îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegrului este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină.

 Potrivit agenţiei de ştiri MINA, acesta este cel mai grav accident rutier din istoria Muntenegrului. Tragedia a avut loc în zona canionului Moraca, unde, în 1998, un autocar sârb a avut un accident similar, soldat cu 20 de morţi.