Carnagiu în Rusia, sunt 15 morţi. Un microbuz a fost strivit de două camioane

Cel puţin 16 persoane au murit duminică într-o coliziune între un microbuz şi două camioane în regiunea rusă Ulianovsk (Volga), au informat agenţiile de presă ruse.

22 aug. 2022, 08:38
Carnagiu în Rusia, sunt 15 morţi. Un microbuz a fost strivit de două camioane

Potrivit martorilor citaţi de aceste agenţii, un vehicul de mare tonaj a ieşit de pe sensul pe care circula şi a intrat în coliziune cu un microbuz care venea din sens opus, în apropiere de satul Nikolayevka. În momentul accidentului, microbuzul a fost lovit din spate de un alt camion.

Accidentul s-a soldat cu 16 morţi, „14 cetăţeni kârgâzi şi doi ruşi”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor locale de salvare, citat de agenţia de presă TASS.

Ministerul Afacerilor Externe din Kârgâzstan a confirmat, într-un comunicat de presă, că 14 cetăţeni ai acestei foste republici sovietice din Asia Centrală au murit în accident.

Citeşte şi Accidente grave duminică, sunt mulţi morţi, răniţi şi maşini distruse

În ultimii ani, în Rusia, au avut loc mai multe accidente mortale în care au fost implicate autobuze. Astfel, în luna ianuarie, cinci persoane au fost ucise şi 21 au fost rănite într-un accident de microbuz în regiunea Riazan, la circa 270 de km sud de Moscova.

În decembrie 2019, un autobuz cu circa 40 de pasageri la bord a căzut într-un râu îngheţat în regiunea Zabaikalsk, în Siberia, provocând moartea a 19 persoane şi rănirea altor 21.

Citeşte şi Un român a murit şi altul e în stare gravă după accidentul din Germania provocat de maşina autonomă