Un român a murit şi altul e în stare gravă după accidentul din Germania provocat de maşina autonomă

Un român a murit şi altul e în stare gravă după ce maşina în care se aflau a fost lovită în plin de un bolid autonom, pe o şosea din Germania.

18 aug. 2022, 08:48
Un român a murit şi altul e în stare gravă după accidentul din Germania provocat de maşina autonomă

Un român a murit şi altul e în stare gravă după accidentul din Germania provocat de maşina autonomă. Bolidul implicat în accidentul mortal era un BMW iX. Acesta circula luni, pe drumul B28 din apropiere de Romerstein, la sud-est de Stuttgart.

Un român a murit şi altul e în stare gravă după accidentul din Germania provocat de maşina autonomă. Noi detalii despre tragedie

Citeşte şi Teroare pe șosele. O mașină autonomă, „inteligentă”, a provocat un accident mortal, în plină zi (VIDEO)

Românul rănit în accident era din Buzău şi se afla de puţin timp în Germania, la muncă. Acesta are patru copii, care îl aşteaptă să se întoarcă acasă. Cumnatul bărbatului declarat că acesta s-a ales cu piciorul zdrobit şi cu o fractură la coloană în urma accidentului. Din păcate, prietenul său a murit pe loc în urma impactului. Un copil minor a rămas acum fără tată.

„Cumnatul meu conducea și șeful era pe locul pasagerului, în dreapta. Cumnatul meu nu a fost preluat în comă. Când au ajuns ei la fața locului mișca mâinile. La spital ne-a spus că avea zdrobit piciorul drept și fractură la coloană în partea superioară. Medicii în privința la piciorului spun că sunt foarte reticienți și sunt șanse foarte mari să i-l amputeze”, a declarat cumnatul românului rănit în accident.

Românul mort în accidentul din Germania urmează să fie adus în România. Firma la care lucra se va ocupa de repatriere.

Reamintim că un accident deosebit de grav a avut loc în Germania, luni, 15 august. O mașină „inteligentă” / autonomă a făcut prăpăd pe un drum public.

Potrivit presei internaţionale, la momentul accidentului, cinci persoane, printre care şi un copil de un an şi jumătate, se aflau în autoturism. Pe scaunul șoferului se afla un bărbat în vârstă de 43 de ani.

Nu se știe de ce nu a putut evita impactul pe o porțiune de drum drept. În urma impactului, patru elicoptere, zece ambulanțe, 15 vehicule de urgență și 80 de pompieri au ajuns la locul accidentului, scriu ziariștii germani de la Bild.

„Vă putem confirma că un automobil BMW a fost implicat luni într-un accident în cartierul Reutlingen, în apropiere de Stuttgart, Germania. Automobilul era o maşină de teste de dezvoltare BMW, folosită pentru a testa situaţiile normale de condus şi nu era echipat cu sisteme speciale de condus autonom. Suntem în strânsă legătură cu autoritățile care investighează incidentul și le sprijinim oriunde este necesar. Următoarele fapte au fost deja stabilite: Modelul implicat nu era un automobil autonom. Automobilul are sisteme de asistență „Level 2” (Nivel 2) care sunt deja disponibile pe automobilele noastre de serie şi care asistă şoferul dacă acesta activează funcţiile specifice. Cu sistemul de asistenţă „Level 2” (Nivel 2), totuși, șoferul are întreaga responsabilitate pe tot parcursul deplasării”, informează compania BMW, potrivit ŞtirileProtv.

De asemenea, compania a mai transmis că autocolantele de pe mașină nu erau pentru condus autonom, ci pentru respectarea GDPR.

Citeşte şi Accident cu muncitori români în Germania. Zece persoane sunt rănite

Tragedia s-a produ luni, în cartierul Reutlingen din apropiere de Stuttgart. Cristian și Cosmin, doi români de 33 și 35 ani, angajați ai unei firme de transport, abia începuseră lucrul. Cosmin era în prima lui zi de serviciu și învăța traseul de la șeful său, Cristian, aflat pe locul din dreapta în momentul producerii impactului.

La un moment dat, șoferul unui SUV electric în valoare de peste 70 de mii de euro a pătruns inexplicabil pe contrasens. Mașina care circula în fața românilor a reușit să evite impactul, lovind la rândul său un alt autoturism care a luat foc. Din păcate, cei doi români nu au mai avut timp să reacționeze.

În urma impactului, Cristian a murit pe loc, în timp ce Cosmin a fost grav rănit. A fost preluat de la fața locului cu piciorul drept zdrobit și cu o fractură de coloană. În prezent se află internat la un spital din Germania, unde medicii luptă să îi salveze piciorul.

Buzoianul ajunsese de curând la muncă în Germania. Acasă îl așteaptă 4 copii și o familie care se roagă neîncetat ca el să se facă bine.