Carnagiu pe şosea, 20 de morţi într-un accident de autobuz. Opt dintre victime sunt copii

Douăzeci de persoane au fost ucise după ce un autobuz de călători s-a răsturnat în Algeria, a informat vineri agenţia de presă de stat APS.

01 ian. 2021, 12:21
Carnagiu pe şosea, 20 de morţi într-un accident de autobuz. Opt dintre victime sunt copii

Alte unsprezece au fost rănite în acest accident de autobuz ce a avut loc joi în provincia sudică Tamanrasset, potrivit agenţiei algeriene, citând serviciul de apărare civilă. Majoritatea victimelor erau cetăţeni ai unor diferite ţări africane, a declarat APS fără a oferi detalii suplimentare.

Unul dintre morţi era cetăţean algerian, potrivit website-ului de ştiri algerian Elkhabar, preluat de presa centrală. De asemenea, se raportează că ar fi vorba şi de opt copii morţi, patru băieţi şi patru fete.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 16.20 – ora României 17.20 – în apropierea unei benzinării, la 110 km de oraşul Arak.

Citeşte şi Accident grav în Vietnam! Cel puţin 15 morţi şi zeci de răniţi după ce un autobuz s-a răsturnat într-o prăpastie

Cauza accidentului nu este încă clară.

Tamanrasset, situată lângă frontierele cu Mali şi Niger, este considerată un punct de tranzit pentru migranţii africani care doresc să meargă în Europa.

Nu mai departe de luna trecută a avut loc un accident de autobuz înfiorător şi în Brazilia. Un autobuz a căzut în gol peste 30 de metri, cel mai probabil, din cauza unei defecţiuni a sistemului de frânare. „În momentul coliziunii, 11 persoane au murit pe loc, iar alte trei au murit din cauza rănilor înainte de a ajunge la spital. În total, sunt 14 morţi şi 26 de răniţi”, a explicat locotenentul Pedro Aihara, purtător de cuvânt al pompierilor. Alte 27 de persoane au fost rănite în accidentul care a avut loc lângă oraşul Joao Monlevade, statul Minas Gerais.