Cârnaţi de casă, reţeta fabuloasă a bucătarului Mihai Uică. Secretele celui mai popular preparat de pe masa de sărbători

Mihai Uică s-a stins din viaţă la nici 64 de ani, în noiembrie 2021, dar în urma lui rămâne o colecţie impresionantă de reţete cu specific bănăţean. Pentru că sărbătorile de iarnă ne bat la uşă, iar cârnaţii nu trebuie să lipsească de pe masa niciunui român, vă propunem reţeta specială de cârnaţi a lui Mihai Uică.

19 nov. 2022, 13:00

Gustoşii cârnaţi de casă după reţeta lui Mihai Uică se prepară foarte uşor şi sunt de-a dreptul senzaţionali, suculenţi şi foarte aromaţi. Cârnaţii se consumă prăjiţi sau… sub formă de supă.

Cârnaţi de casă după reţeta lui Mihai Uică

Iată cum îi pregătea regretatul bucătar:

Am 13 kilograme de carne de porc (zece de pulpă degresată şi trei de slănină de pe flancul porcului), două kilograme de oase de la genunchi şi 20 de metri de maţe. 

Le toc cu satârul pe tocător, adaug un litru şi jumătate de supă de oase fierte cu sare, piper boabe, dafin şi strecurată, piper alb, piper roşu, cimbru, enibahar pisat, coriandru, busuioc şi măghiran. Cam un sfert de kilogram de zahăr, sare după gust.

Citeste si Rețeta și secretele faimoșilor cârnați de Pleșcoi. Se prepară mai ușor decât s-ar crede

Nici un strop de piper negru, nici un strop de usturoi, nici un strop de boia.

Frământ bine, apoi las să se macereze două ceasuri. La final, umplu maţele cu şpriţul şi fac cârnaţi lungi de o palmă. Trebuie să îmi iasă fermi, albi la culoare cu gust dulce, iar atunci când îi perpelesc pe grătar, trebuie să devină suculenţi şi plini de aromă.

Sunt nişte cârnaţi mai speciali, reţeta e nemţească, iar la noi în familie se consumă fierţi în oţet cu miere şi ceapă multă. Bratwurstsuppe se numeşte mâncarea„, explică Mihai Uică, potrivit adevarul.ro

Greşeala banală pe care o fac românii când prepară cârnații. Câtă sare trebuie pusă

Este important ca gospodinele să folosească un sfert de kilogram de sare la 10 kilograme de carne. Bucătarii iscusiți se folosesc de acest truc, astfel că și tu poți să te bucuri de cei mai buni cârnați uscați.

Cârnații tăi o să iasă delicioși dacă te folosești de sare într-un mod cât mai corect. În cazul în care o să pui prea multă, ei o să fie mult prea sărați, așa că rudele tale o să se întrebe ce a ieșit greșit în compoziție. De asemenea, dacă pui prea puțin din acest ingredient magic, preparatele tale nu o să aibă un gust bun.

Citeste si Rețetă de Crăciun. Cum prepari cei mai gustoși și fragezi cârnați de casă. Secretul pe care orice gospodină iscusită îl știe și reușește să dea savoare preparatului!