Carnavalul din Rio 2019 începe vineri. Paiete biodegradabile şi peste 300 de petreceri VIDEO

Carnavalul din Rio de Janeiro începe vineri şi se va încheia pe 9 martie, timp în care vor avea loc peste 300 de petreceri, iar paiete folosite - semn distinctiv al festivalului - sunt biodegradabile.

RomaniaTV.net
01 mart. 2019, 12:18

Paradele şcolilor de samba vor avea loc, anul acesta, pe 3 şi 4 martie, iar în finalul carnavalului va fi anunţată câştigătoarea şi va avea loc o defilare amplă.

Un fapt important al ediţiei de anul acesta îl reprezintă folosirea paietelor biodegradabile care, de doi ani, sunt fabricate de o firmă specializată, renunţându-se astfel la cele din plastic şi aluminiu. Ele sunt realizate din alge şi mică şi se descompun în trei zile, potrivit Le Figaro.

În fiecare dintre zilele carnavalului, pe Sambadrom, traseul pe care defilează şcolile de samba, se adună aproximativ 2 milioane de oameni. Pe întreaga perioadă a carnavalului, în Rio de Janeiro vin special 1 milion de turişti.

Carnavalul din Rio de Janeiro este ţinut anual înainte de Postul Mare şi este considerat cel mai mare carnaval din lume. Primul festival de la Rio datează din 1723.