Carne de curcan suspectă de gripă aviară din Ungaria, depistată în 26 de judeţe din România

Trei depozite din Bihor care au achiziţionat carne de curcan din Ungaria, din ferme aflate în zona de restricţie din cauza gripei aviare. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 17:26
Carne de curcan suspectă de gripă aviară din Ungaria, depistată în 26 de judeţe din România

Este vorba de 17 tone de carne şi organe de pasăre, însă la data notificării Comisiei Europene mai erau în termen de valabilitate doar aproximativ 3.300 de kilograme, arată ANSVSA.

Carnea fusese deja distribuită în 26 de judeţe, iar reprezentanţii DSVSA au reuşit să mai găsească aproximativ 38 de kilograme de carne nefolosită. ANSVSA a emis un comunicat în care susţine că a acţionat cu promptitudine, după ce Comisia Europeană a trimis în 17 ianuarie o notificare către mai multe ţări membre (Austria, Croaţia, Italia, Olanda, România, Republica Cehă, Slovenia) privind importul de produse din carne de pasăre provenite din fermele de păsări din Ungaria aflate în zona de restricţie din cauza evoluţiei gripei aviare.

„Prin notificarea Comisiei Europene am fost informaţi că în perioada 04-11 ianuarie 2020, prin activităţile de comerţ intracomunitar, trei unităţi autorizate din judeţul Bihor au achiziţionat 17.065 de kg carne şi organe de curcan, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 şi 20 ianuarie. Produsele achiziţionate de beneficiarii din România erau însoţite de documentele necesare desfăşurării activitaţilor de comerţ intracomunitar”, se arată în comunicatul ANSVSA.