Carnea, un lux pentru români! Incredibil cât a ajuns să coste un kilogram de carne de pui de țară

Puiul de țară este unul dintre delicatesele pe care românii le adoră, însă puțini sunt cei care își permit acum să îl mai cumpere. Inflația a determinat o explozie a prețurilor, iar oamenii cu greu reușesc să le mai facă față.

28 feb. 2024, 21:31
Carnea, un lux pentru români! Incredibil cât a ajuns să coste un kilogram de carne de pui de țară
Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de pui de țară

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de pui de țară. Pentru a-și plăti facturile și ratele, românii aleg să renunțe la mâncarea sănătoasă în detrimentul celei ieftine și pline de E-uri, doar, doar, vor face economie.

Citește și EXCLUSIV Un kilogram de urzici a ajuns să fie mai scump decât un kilogram de pui. În Piața Obor au apărut și leurda, loboda, ștevia și spanacul

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de pui de țară

În ultima vreme, toate produsele alimentare s-au scumpit, chiar și puiul de țară, extrem de apreciat de românii care sunt în căutarea gustului autentic de altădată.

Crescătorii de la țară cer pentru un kilogram de pui în jur de 27 lei, însă prețul poate să urce chiar și la 35 -37 de lei pentru găinile mari.

Un pui ajuns la maturitate și gata pentru a fi sacrificat cântărește între 2,5 – 3 kg. Astfel, cei care vor să se bucure de gustul unui pui de ţară, trebuie să scoată din buzunar în jur de 67.5 lei şi 81 lei.

Și carnea de curcan s-a scumpit în ultimele luni. De exemplu, un kilogram de carne de curcan de țară costă acum în jur de 35 de lei. Dacă un curcan cântărește între 8 şi 10 kilograme, un cumpărător trebuie să scoată din buzunar în jur de 280 şi 350 lei.

Cât rezistă carnea de pui în frigider

Deși este o carne ușoară, carnea de pui, poate deveni periculoasă dacă nu este depozitată în condiții optime. Dacă nu folosești carnea imediat ce ai adus-o de la supermarket, ai grijă cum o depozitezi! Dacă nu este ținută la rece, carnea crudă poate deveni o sursă de toxiinfecție alimentară.

Specialiștii spun că putem ține carnea de pui la frigider circa 1-2 zile înainte de a fi gătită, iar în unele cazuri poate fi ținută și 3 – 4 zile. Cât timp se află la frigider este de preferat ca puiul să fie depozitat într-un vas etanș pentru a preveni scurgerea sângelui și contaminarea altor alimente.

În cazul în care ai cumpărat carne de pui și nu ai de gând să o folosești în mâncare în următoarele 5 zile este de preferat să pui carnea la congelator. Bucățile de pui crud pot fi păstrate în congelator până la 9 luni, în timp ce un pui întreg poate fi congelat timp de până la 1 an, potrivit. Puiul gătit poate fi păstrat în congelator timp de 2-6 luni, potrivit spectacola.ro.

Cum îți dai seama dacă carnea de pui s-a stricat

Dacă ai în frigider de mai multe zile o caserolă cu carne de pui crudă, ar fi bine să o verifici bine înainte de a o folosi în mâncare. Iată semnele care ar trebui să te determine să o arunci:

Și-a schimbat culoarea. Carnea stricată începe să capete o culoare gri-verzuie
Și-a schimbat mirosul. Puiul crud capătă un miros puternic deranjat, asemănător cu amoniacul
devine lipicios la atingere. Dacă carnea devine alunecoasă sau dacă prezintă un lichid care arată ca un mucus, se scurge, cel mai probabil că este deja alterată.

Citește și Cum poți să scapi de kilogramele în plus fără să depui prea mult efort! Ce este dieta care imită postul și care sunt beneficiile sale