Cum poți să scapi de kilogramele în plus fără să depui prea mult efort! Ce este dieta care imită postul și care sunt beneficiile sale

În ultimii ani s-a tot vorbit despre diverse diete minune care să îi ajute pe oameni să scape de kilogramele în plus într-un timp scurt, fără prea multe eforturi. Deși sunt foarte multe voci care afirmă că nu exitsă o dietă care să facă minuni peste noapte, ei bine, ultimele studii au demonstrat contrariul.

23 feb. 2024, 11:26
Cum poți să scapi de kilogramele în plus fără să depui prea mult efort! Ce este dieta care imită postul și care sunt beneficiile sale
Cum poți să scapi de kilogramele în plus fără să depui prea mult efort!

Cum poți să scapi de kilogramele în plus fără să depui prea mult efort! Un studiu realizat în labortaorul profesorului USC Leonard Davis School Valter Longo arată că există o dietă care are un  impact diferit asupra sănătății corpului uman, prin scăderea riscului de boli hepatice non-alcoolice și a problemelor cardiovasculare.

Citește și Dieta 30-30-30, noul trend în materie de alimentație. Cu ce se poate înlocui cafeaua de dimineață pentru energie pe toată ziua

Cum poți să scapi de kilogramele în plus fără să depui prea mult efort!

Este vorba despre dieta care imită postul și care potrivit studiului publicat deja în revista Nature, este o modalitate mai puțin provocatoare pentru organism și nu necesită ca o persoană să renunțe complet la mâncare.

Această dietă este săracă în calorii și este concepută să imite postul numai cu apă, dar cu toate acestea, ea poate proteja celulele normale în timp ce ucide celulele deteriorate, inclusiv celulele canceroase și autoimune, reduce inflamația, promovează regenerarea multi-sistemului și extinde longevitatea.

Un dietetician înregistrat la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio, Columbus spune că o persoană ar trebui să consume în prima zi 1.100 de calorii, dintre care aproximativ 11% trebuie să provină din proteine, 46% din grăsimi, iar restul de 43% trebuie să fie carbohidrați.

Apoi, din ziua doi și până în ziua patru cei care vor să încerce această dietă ce imită postul cu apă trebuie să consume aproximativ 725 de calorii – 9% proteine, 44% grăsimi și 47% carbohidrați.

De asemenea, dieteticianul atrage atenția că zilnic trebuie consumată o cantitate de de 2,1 litri de apă. Mai mult, acesta spune că pentru a obține rezultatele mult dorite, le recomandă pacienților săi să urmeze această dietă o dată pe lună, trei luni la rând.

În plus, din această dietă nu trebuie să lipsească  alimente pe bază de plante, împreună cu suplimente care furnizează un nivel ridicat de minerale, vitamine și acizi grași esențiali.

Datele din studiile clinice realizate până în prezent au dezvăluit că ciclurile de cinci zile din dietă pot aduce diferite beneficii pentru sănătatea organismului, inclusiv reducerea grăsimilor, scăzând riscul de boli hepatice grase non-alcoolice și problemele cardiovasculare.

Un alt beneficiu al acestei diete cu apă este faptul că ajută la restabilirea nivelului de glucoză și la scăderea rezistenței la insulină, conducând în același timp la un sistem imunitar mai tânăr.

Citește și Dieta cu lămâi. Scapi de kilogramele în plus foarte ușor. Câte lămâi ar trebui să consumi într-o zi