Carte de rugăciuni extrem de veche a fost regăsită în mod miraculos. Iată ce apare în cartea dedicată lui Dumnezeu

Cartea de rugăciuni care a făcut istorie și despre care s-a crezut că este pierdută a fost regăsită în mod miraculos, după atât de mulți ani.

09 iun. 2023, 23:36
Carte de rugăciuni extrem de veche a fost regăsită în mod miraculos. Iată ce apare în cartea dedicată lui Dumnezeu
Cartea de rugăciuni extrem de veche a fost regăsită în mod miraculos. Iată ce apare în cartea dedicată lui Dumnezeu

O carte religioasă extrem de veche și extrem de importantă pentru istoria lumii a fost regăsită într-un mod total indedit după ce multă vreme s-a crezut că a fost pierdută definitiv. Aceasta a fost tipărită în anul 1527 și este una dintre cele mai importante cărți dedicate lui Dumnezeu care a fost publicată vreodată.

Citește și: Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, despre cartea care i-a schimbat viața: „M-a marcat! Diavolul există, iar strategia i-a reușit”

Este vorba despre cartea numită „Book of Hours” scrisă de Thomas Cromwell. Aceasta a fost „considerată a fi o relicvă pierdută a curții lui Henric al VIII-lea”, dar „se pare că s-a ascuns la vedere” timp de sute de ani.

Această carte de-a dreptul neprețuită a fost imortalizată în una dintre cele mai faimoase picturi din Anglia, din timpul dinastiei Tudorilor. În tot acest timp într-o bibliotecă din Cambridge, potrivit BBC News.

Carte de rugăciuni este una dintre cele mai importante din istorie

Istoricul britanic Tracy Borman  a spus că a fost „cea mai interesantă descoperire cu privire la Thomas Cromwell dintr-o generație întreagî – dacă nu mai mult”

„Rezolvarea unui mister de 500 de ani”, scrie istoricul Kate McCaffrey pe Twitter.

„Am descoperit Cartea Orelor a lui Thomas Cromwell… și este cartea pictată pe biroul lui Cromwell de Hans Holbein cel Tânăr în celebrul său portret al lui Cromwell!!””

Experții sunt convinși că au rezolvat misterul din spatele deținerii unei cărți de rugăciuni importante din punct de vedere istoric, după ce au legat-o de portretul faimos al lui Thomas Cromwell.

Cartea lui Cromwell, Cartea de ore din 1527, este considerată a fi singurul obiect din orice tabloul din epoca Tudorilor care a supraviețuit până în zilele noastre.

Este a treia copie a aceleiași cărți care a fost deținută și de soțiile lui Henric al VIII-lea, Catherine de Aragon și Anne Boleyn.

„Books of hours” este o carte de rugăciuni creștine care au fost folosite pentru a se ruga orele canonice. Ca orice manuscris, fiecare carte de ore este unică într-un fel sau altul, dar majoritatea conțin o colecție similară de texte, rugăciuni și psalmi, adesea cu decorațiuni adecvate, pentru devotamentul creștin.

Citește și: Cea mai scumpă înghețată din lume se serveşte după instrucţiuni speciale. Ce ingrediente conține desertul care a intrat în Cartea Recordurilor