Cea mai scumpă înghețată din lume se serveşte după instrucţiuni speciale. Ce ingrediente conține desertul care a intrat în Cartea Recordurilor

Cel mai adorat desert din lume, înghețata, a fost reinterpretat de chefii japonezi. Aceștia au realizat un desert unic, are a intrat în Catea Recordurilor.

22 mai 2023, 14:50

Cea mai scumpă înghețată din lume costă 880.000 de yeni, adică aproximativ 6.380 de dolari. Desertul, care poartă numele de Byakuya (trad. Soarele de la Miezul Nopţii), are la bază ingrediente europene, printre care o trufă albă rară cultivată în regiunea Piemont. Preţul exorbitant este justificat de ingredientele folosite. Trufa costă 2 milioane de yeni kilogramul, adică aproximativ 14.510 de dolari. Înghețata de lux este servită cu frunze de aur comestibile și două tipuri de drojdie de sake.

Ce ingrediente conține desertul care a intrat în Cartea Recordurilor

Ne-a luat peste 18 luni să ne dezvoltăm acest desert, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul perfect„,  a transmis un reprezentant al companiei Cellato pentru Guinness World Records, potrivit CNN.

Compania Cellato a transmis că obiectivul lor nu este doar acela de a realiza deserturi de lux, ci și să creeze o experienţă culinară care îmbină ingredientele europene și alimentele tradiționale japoneze.

Citeste si Solero, desertul primăverii care face furori pe internet. Secretul prăjiturii irezistibile, cu textură suavă şi gust inegalabil

Cea mai scumpă înghețată din lume se serveşte după instrucţiuni speciale

Fiind o înghețată de lux, nu se consuma ca o înghețată obișnuită, ci într-o manieră menită să le ofere clienților o experiență inedită. Înainte de a mânca înghețata, clienților li se recomandă să aștepte pănă în momentul în care aceasta ajunge la o textură moale, iar apoi să adauge sosul din trufe albe. Mai mult, înghețata este degustată cu ajutorul unei lingurițe speciale.

Compania Cellato recomandă ca îngheţata să fie servită cu sake sau cu un vin alb franțuzesc.

Citeste si Mochi, specialitatea japoneză care face furori pe internet. Gata în doi timpi şi trei mişcări, „desertul samurailor moderni” cucereşte de la prima îmbucătură