Cartel ALFA, apel către membri şi cetăţeni să se alăture protestului de azi din Piaţa Victoriei

Publicat: Miercuri, 08 Noiembrie 2017 12:54 // Actualizat: Miercuri, 08 Noiembrie 2017 13:11 // Sursa: romaniatv.net

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa face un apel către membrii săi și către toți cetățenii să se alăture manifestației anunțate pentru miercuri în Piața Victoriei pentru a spune nu transferului de taxe și pentru a cere Guvernului să retragă ordonanța.

Cartel Alfa respinge proiectul fiscal privind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

"Reiterăm poziția CNS Carte ALFA de RESPINGERE a acestui proiect fiscal, poziție exprimată și de reprezentanții noștri în Comisiile de dialog social de la nivelul Prefecturilor. Cerem Instituțiilor guvernamentale să pună la dispoziția publicului înregistrările de la aceste ședințe pentru o informare corectă. Transferul contribuțiilor sociale de la angajat la angajator reprezintă în fapt CREȘTEREA contribuțiilor angajaților, de la 32,5% (16,5% contribuții +16% impozit) – la 45% (35% contribuții și 10% impozit). Așa-zisa reducere fiscală este de fapt creșterea sarcinii fiscale a salariaților", potrivit unui comunicat publicat miercuri pe contul de Facebook al Cartel Alfa. 

De asemenea, confederația sindicală susține că în urma transferului contribuțiilor un salariat cu un salariu brut de 3.200 lei ar câștiga 2 lei.
"Chiar din calculul din prezentarea guvernului se vede clar că, la un salariu brut exemplificat de 3.200 lei:
- în 2017, suma pe care o plătesc salariatul împreună cu angajatorul la un salariu brut de 3200 lei, este 1256 lei, în timp ce în 2018 aceștia vor plăti 1430 lei. Deci nu este scădere, ci creștere de fiscalitate!
- Scăderea promisă de impozit de la 16% la 10%, dacă s-ar aplica în sistemul actual, ar duce la un câștig de 178 de lei net pentru salariat. In condițiile transferului acest „câștig" este de 2 lei", se mai arată în comunicatul Cartel Alfa.

În concluzie, "Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA face un apel către membrii săi și către toți cetățenii să se alăture manifestației anunțate pentru astăzi la ora 13.00 în Piața Victoriei pentru a spune un NU hotărât transferului de taxe și pentru a cere Guvernului să retragă Ordonanța".


Protest împotriva modificării Codului Fiscal, astăzi, în Piaţa Victoriei; companiile, rugate să le dea liber angajaţilor prin rotaţie

Pagina "Corupţia Ucide" a lansat un apel pentru organizarea unei manifestaţii împotriva modificării Codului fiscal, în Piaţa Victoriei, miercuri, în aceeaşi zi în care Guvernul ar urma să adopte prin OUG trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. De asemenea, organizatorii evenimentului intitulat "Opriţi modificarea Codului fiscal!" fac apel la marile companii să permită angajaţilor să îşi ia liber prin rotaţie pentru a participa la miting.

"8 noiembrie este Miercurea Neagră pentru economia României. Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României. Modificările Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intenţionează să le adopte printr-un nou derapaj democratic (Ordonanţă de Urgenţă), vor aduce haosul în planurile de afaceri şi în salarizare. În acest fel, inconştienţa guvernanţilor distruge orice şansă pentru o economie predictibilă şi stabilă în România", scrie pe pagina evenimentului.

Orgaizatorii anunţă că miercuri, de la ora 12.00, oamenii se vor aduna în Piaţa Victoriei pentru a opri această OUG toxică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7627
RON
22 May
noapte 12 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H