Cartel Alfa transmite un mesaj dur Ministrului Muncii, Raluca Turcan: „Lăsaţi vânătoarea de asistaţi sociali. JUMĂTATE din contractele de muncă sunt cu salarii nete mai mici de 1600 lei”

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, ar trebui să renunţe la vânătoarea de asistaţi sociali şi să găsească soluţii pentru faptul că jumătate din contractele de muncă înregistrate în Revisal oferă salarii nete sub 1.600 de lei, susţin reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) Cartel Alfa, într-un comunicat postat vineri pe Facebook.

22 ian. 2021, 12:04
Cartel Alfa transmite un mesaj dur Ministrului Muncii, Raluca Turcan: „Lăsaţi vânătoarea de asistaţi sociali. JUMĂTATE din contractele de muncă sunt cu salarii nete mai mici de 1600 lei”

Cartel Alfa arată că 50,3% din contractele de muncă înregistrate în baza de date Revisal sunt încheiate pentru salarii nete lunare situate sub 1.600 de lei, 36,9% din contractele de muncă oferă salarii nete între 1.600 şi 3.200 de lei pe lună, iar 12,8% din contractele de muncă înregistrate legal oferă salarii de peste 3.200 de lei pe lună.

„Haideți să punem pe agenda doamnei ministru Turcan problemele reale ale pieței muncii din România.

Lăsați doamnă vânătoarea de asistați sociali (da, știm, sunt probabil câțiva care iau nemeritat fabuloasa sumā de 142 lei pe lună).Vorbim de oameni în sărăcie extremă, foarte vulnerabili. Fiecare ministru din ultimii zece ani și-a început mandatul în forță, arâtând cu degetul către aceștia, fără ca la final să-i lase într-o situație mai bună pe cei care chiar au nevoie de ajutor.

Cartel Alfa îi cere Ministrului Muncii să vină cu soluţii

Uitați-vă în schimb la datele din Revisal. JUMATATE din contractele de muncă sunt cu salarii nete mai mici de 1600 lei net! Vi se pare o situație normală? Demnă de un stat social European? Într-o țară în care costurile de trai se apropie cu pași rapizi de media din UE.

Aveți soluții pentru asta? Aveți de gând în mandatul dumneavoastră să acționați pentru deblocarea negocierilor colective și restabilirea dreptului la asociere sindicală?

Astăzi la ora 10.00 suntem în fața Ministerului pentru a-i comunica doamnei ministru revendicările noastre: https://www.cartel-alfa.ro/…/to%c8%9bi-avem-acelea%c8…/

Și în pandemie, toți avem aceleași drepturi!”, scrie CNA Cartel Alfa pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Măsuri de relaxare în Bucureşti după ce incidenţa COVID-19 în Capitală a scăzut sub 3