Cartele contactless la metrou! Când vor fi disponibile bucureștenilor

Directorul general al Metrorex a afirmat că lucrările de modernizare a sistemului de taxare s-au terminat la finalul acestui an, iar imprimarea cartelelor contactless au început.

30 dec. 2020, 16:47
Cartele contactless la metrou! Când vor fi disponibile bucureștenilor

Cartele contactless la metrou. ”Lucrările de modernizare a sistemului de taxare s-au terminat la final de an, astfel încât am început imprimarea cartelelor contactless creând premisele unei integrări depline cu STB şi alţi operatori de transport, după ce în prima parte a anului a fost implementată plata cu cardul bancar, a afirmat directorul general al Metrorex, Gabriel Daniel Mocanu.

Citește și: Cum a scăzut numărul infectărilor cu COVID-19 în România. Dr. Mahler: „Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital”

De asemenea, s-a semnat contractul pentru achiziția a 13 trenuri noi de metrou dedicat Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu încă 17.

„Tot pe final de an s-a semnat contractul pentru achiziţia a 13 trenuri noi de metrou dedicate Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu încă 17 trenuri. Nu a fost uşor şi avem încă multe lucruri de pus la punct, atât în interior, noi, toţi salariaţii, cât şi cu partenerii din serviciile de pază, curăţenie şi mentenanţă. În acest context, este de remarcat şi relaţia deosebită avută cu Autoritatea Feroviară Română, cu Poliţia Metrou şi personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în gestionarea momentelor mai delicate. Subliniem totodată profesionalismul mass-media care a reflectat cu promptitudine şi calm atât sincopele din activitatea noastră, cât şi problematica diversă cu care ne confruntăm, fiind un vector obiectiv de comunicare”, a menţionat Mocanu, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Cartele contactless la metrou. Șeful Metrorex susține că se dorește implementarea rapidă a proiectelor de realizare a Magistralei 6, dar și continuarea Magistralei 5 până la Piața Iancului, a Magistralei 4 între Gara de Nord 2 şi Gara Progresul, achiziţia de noi trenuri, modernizarea Magistralelor 1, 2, 3 şi realizarea de extensii spre Mogoşoaia, Berceni, Pantelimon, Tunari etc.

De asemenea,  directorul general al Metrorex susţine că, împreună cu specialiştii din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi consultanţi ai UE, se urmăreşte realizarea proiectelor pentru Bragadiru – Voluntari (Magistrala 7) şi a semiinelului Crângaşi – Dristor 2 (Magistrala 8).