Cartelele SIM vor dispărea. Ce va apărea în locul lor şi de ce schimbarea va aduce mai multe avantaje

După mai bine de 30 de ani de la momentul lansării, cartelele SIM vor dispărea. Locul lor va fi luat de eSIM, adică un software care vă conectează mult mai uşor la o reţea de telefonie mobilă, fără a fi nevoie să mai căutaţi un magazin specializat.

19 iul. 2022, 23:53
Cartelele SIM vor dispărea. Ce va apărea în locul lor şi de ce schimbarea va aduce mai multe avantaje

Cartelele SIM vor dispărea, fiind înlocuite de eSIM-uri. Principalul avantaj este că veţi putea avea două numere de telefon în același timp. Schimbarea va veni şi în sprijinul producătorilor de telefoane mobile care vor putea construi dispozitive mai elegante deoarece nu vor mai fi nevoiţi să includă spațiu pentru cartela SIM.

Încă de la începutul erei smartphone-urilor, schimbarea furnizorului de telefonie mobilă a urmat același model: Primeai o cartelă SIM de la noul operator, găseai ceva suficient de mic pentru a face o mică gaură în partea laterală a telefonului, scoteai vechiul cip și îl înlocuiai cu cel nou, potrivit Alephnews.

Milioane de oameni au renunțat la cartelele SIM fizice și au trecut la cele virtuale, cunoscute sub numele de eSIM-uri. În loc să primiți o cartelă fizică de la un operator de telefonie, veți activa serviciul în mod digital, conectându-vă la o aplicație sau scanând un cod QR.

Software-ul vă conectează mult mai rapid la o nouă rețea celulară. Acest lucru va facilita o conectare rapidă la servicii, fără a mai fi nevoie să căutați un magazin, scrie Wall Street Journal.

Citeşte şi: Scandal în jurul noului model Dacia Spring. Renault spune că şoferul e de vină, în cazul defectelor semnalate de un constănţean nemulţumit

Cartelele SIM vor dispărea. Principalele avantaje ale eSIM-urilor

ESIM-urile vă permit chiar să aveți două numere de telefon în același timp. Puteți avea unul pentru serviciu și unul pentru apeluri personale sau puteți configura un număr internațional pe lângă serviciul obișnuit atunci când călătoriți.

„Viziunea este că puteți obține un telefon de la oricine și, în momentul în care activați dispozitivul, vă alegeți operatorul de servicii și puteți pleca”, a declarat Chetan Sharma, analist în industria wireless, care își conduce propria firmă de consultanță.

ESIM-urile au devenit populare în Europa și Asia, unde consumatorii au tendința de a schimba între planurile preplătite pentru a obține cel mai bun pachet de date disponibil, a spus el. În Statele Unite, oamenii rămân de obicei cu un singur operator.

Citeşte şi: Ianis Hagi, vacanţă de lux alături de iubita sa în Grecia. Cei doi au ales insula miliardarilor GALERIE FOTO