Cartofi prăjiţi în albuş de ou. Reţeta care face furori pe Tik Tok

Cartofii prăjiţi reprezintă cel mai popular fel de mâncare din lume. Cu toţii îi adorăm, deşi ştim foarte bine cât de nesănătoşi sunt. Vă propunem o alternativă a cartofilor mai sănătoasă şi la fel de gustoasă. Nu aveţi nevoie de niciun pic de ulei.

12 mai 2022, 11:03
Cartofi prăjiţi în albuş de ou. Reţeta care face furori pe Tik Tok
Cartofi prăjiţi în albuş de ou

Cartofi prăjiţi în albuş de ou. Este nebunie pe TikTok cu această reţetă. Nu necesită deloc ulei, iar cartofii sunt pur şi simplu delicioşi.

Cartofi prăjiţi în albuş de ou. Ingrediente

Pentru prepararea cartofilor ai nevoie de următoarele ingrediente: cinci-şapte cartofi, două albușuri de ou, sare şi piper după gust, boia dulce.

Citeşte şi Trucul genial pe care să îl încerci dacă adori cartofii prăjiți. Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină

Mod de preparare:

În primul rând, se curăţă cartofii, se spală şi se taie feliuţe de aproximativ un centimentru grosime. Într-un castron adăugăm albuşurile, sarea, piperul şi boia dulce şi amestecăm. Unele persoane bat albuşurile spumă, altele nu.

Trecem toţi cartofii prin albuşul de ou, după care îi aşezăm într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200-220 de grade. În doar 15 minute cartofii vor fi gata.

Poftă bună!

@iuliaxyz Cartofi prajitura fara ulei #cartofiprajiti #invatapetiktok ♬ sonido original – iulia

Greşeala majoră pe care aproape toate gospodinele o fac atunci când pregătesc cartofi prăjiţi. Secretul pentru ca preparatul să nu absoarbă mult ulei şi să aibă un aspect apetisant

Oricât ar fi de banali, cartofii prăjiți au micul lor secret pentru a fi perfecți. Se curăţă de coajă, se spală bine, se taie, se pun în tigaie, în uleiul încins, apoi se scot şi se condimentează. Pare simplu, însă aceşti paşi nu funcţionează întotdeauna, iar cartofii nu își păstrează forma în tigaie, se rup sau nu devin crocanți. În plus, absorb mai mult ulei decât este necesar.

Există, însă, o metodă prin care cartofii prăjiți nu absorb atât de mult ulei și devin crocanți, potrivit garlicandzest.com Această metodă presupune prăjirea nu o dată, ci de două ori. Prima dată se coace interiorul, a doua oară exteriorul cartofilor. Această tehnică a fost dezvăluită de Christopher Kimball, unul dintre cei mai renumiţi chefi din SUA.

Citeşte şi Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume sunt garnisiți cu aur. Cât costa porția care a intrat în Cartea Recordurilor VIDEO