Cartofii prăjiţi conțin substanţe canceroase! Vezi ce alte alimente sunt nocive pentru corp

Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de nesănătoase unele alimente. Cele mai multe abundă în aditivi și zaharuri rafinate, așadar este bine să știi care sunt cele mai nesănătoase alimente!

05 feb. 2015, 10:27
Cartofii prăjiţi conțin substanţe canceroase! Vezi ce alte alimente sunt nocive pentru corp

Cele mai nesănătoase alimente. Cartofii prăjiți

Pe lângă faptul că au un conținut ridicat de grăsimi trans, care-ți ridică nivelul colestetolului, cartofii prăjiți au în compoziția lor acrilamidă, o substanță cu potențial cancerigen. Aceasta apare atunci când cartofii intră în contact cu uleiul încins. Mai mult, cele mai multe dintre uleiuri devin râncede în contactul cu oxigenul, ceea ce provoacă inflamații în organsim. Cercetătorii au descoperit că inflamațiile sunt un factor declanșator al unor afecțiuni precum bolile de inimă, cancerul și artrita.

Cele mai nesănătoase alimente. Baconul

Pe cât este de bun la micul dejun alături de o omletă, pe atât de dăunător este pentru organsim. Potrivit cercetătorilor, consumul zilnic de bacon sau de alt tip de carne procesată crește cu 42% riscul de infarct și cu 19% riscul de diabet. Un studiu realizat de Universitatea Columbia a relevat că cei care mâncau bacon de 14 ori pe lună aveau deficiență pulmonară.

Cele mai nesănătoase alimente. Gogoșile

Probabil că te întrebi ce rău îți pot face pufoasele gogoși. Ei bine, ele conțin între 35 și 40% grăsimi trans, cele mai nocive grăsimi. O gogoașă conține aproximativ 300 de calorii, deci aportul de zahăr este destul de ridicat.

Află ce alte alimente au un impact negativ asupra organismului.