Casa Albă a fost BLOCATĂ. Fiicele preşedintelui Obama sunt în PERICOL GALERIE FOTO VIDEO

Accesul la Casa Albă a fost blocat marţi timp de aproximativ o oră, după ce o maşină a încercat să urmeze un convoi oficial, intrând în perimetrul de securitate.

RomaniaTV.net
07 mai 2014, 05:46

Maşina suspectă a încercat să urmeze convoiul în care se aflau cele două fiice ale preşedintelui american, Malia şi Sasha. Acestea se întorceau de la şcoală, a precizat, sub rezerva anonimatului, o sursă apropiată acestui caz.

Persoanelor aflate în interiorul interiorul reşedinţei, între care jurnalişti acreditaţi la Casa Albă, le-a fost interzis să părăsească incinta timp de o oră, de la 16:40 (20:40 GMT). Alerta a fost ridicată la ora locală 17:40, informează Agerpres.

Potrivit Secret Service – poliţia responsabilă cu securitatea preşedintelui SUA – alerta a fost declanşată după ce o maşină, care a încercat să urmeze convoiul oficial, a trecut de barajul situat la intersecţia dintre Pennsylvania Avenue şi 17th Street, sau la aproximativ 200 de metri de Casa Albă.

Pennsylvania Avenue este destinată doar pietonilor în acest perimetru şi numai vehiculele oficiale au acces.

„Un vehicul a urmat convoiul şi a fost imediat interceptat de către agenţii” de la Secret Service, a precizat purtătorul de cuvânt al structurii respective, Edwin Donovan.

Şoferul identificat ca Mathew Evan Goldstein (55 de ani) a fost arestat, precizează France Presse.