Casa Albă decorată de Crăciun. Ce culori şi teme a ales Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, în acest an

Casa Albă a fost decorată de Sărbători. Pe pagina de Facebook a Primei Doamne a Americii, Jill Biden, au fost publicate imagini cu decoraţiunile de Crăciun de anul acesta.

29 nov. 2022, 11:19

Casa Albă este pregătită de Crăciun. Tema centrală a decoraţiunilor alese de Jill Biden anul acesta este „noi, oamenii”.

„Pentru sărbătorile de anul acesta la Casa Albă, sperăm să surprindem spiritul întruchipat în însăși ideea Americii: Noi, oamenii.

Pe măsură ce țara noastră se adună de sărbători, tradițiile pot varia, dar valorile noastre comune americane – o credință în posibilități, optimism și unitate – persistă în fiecare sezon. Cameră cu cameră, vizitatorilor li se va aminti ceea ce ne aduce împreună în perioada sărbătorilor și pe tot parcursul anului”, este mesajul transmis de Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, pe Facebook.

Citeşte şi: Prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj l-au lăsat cu gura căscată pe un afacerist din București. Câti bani a scos din buzunar pentru un langoș cu brânză

Pentru decorarea Casei Albe au fost folosiți 77 de brazi și peste 83.000 de luminițe care decorează copacii, ghirlandele, coroanele și expozițiile. 25 de coroane clasice împodobesc fațadele de nord și de sud ale Casei Albe., potrivit CNN.

Jill Biden a ales această temă încă de acum câteva luni. Peste 150 de voluntari au lucrat pentru a decora sălile publice de la Casa Albă.

Fiecare cameră are propria temă pentru Crăciun. Camera de Est, de exemplu, este centrată în jurul naturii și recreerii și include reprezentări a patru parcuri naționale.

Citeşte şi: Prețuri de restaurant la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Cât sunt nevoiți vizitatorii să scoată din buzunar pentru un pahar de vin fiert, o porție de mici, porumb fiert sau ciocolată de casă

The Blue Room găzduiește bradul oficial de Crăciun al Casei Albe – un brad Concolor de aproape 6 metri din Auburn, Pennsylvania.

The White House is decorated for the holidays, Sunday, November 27, 2022, in Washington. (Official White House Photo by Erin Scott)

Camera Roșie este camera „Faith & Light” cu „turnuri de lumânări” și, așa cum este tradiția din 1975, merișoare proaspete ca parte a decorului. Camera include și orhidee, floarea preferată a lui Jill Biden.

Şi anul acesta, ciorapii membrilor familiei Biden vor atârna de șemineul din sala de mese, fiecare cu o portocală în vârf, ceea ce este o tradiție de la bunica Primei Doamne.

The White House is decorated for the holidays, Sunday, November 27, 2022, in Washington. (Official White House Photo by Erin Scott)

Anul acesta, decorațiunilor de sărbători li se adaugă şi o menora creată de Executive Residence Carpentry Shop. Menora a fost construită folosind lemnul scos de la Casa Albă în anii 1950 în timpul renovării Truman.

Casa Albă se așteaptă să primească vizita a aproximativ 50.000 de oameni în acest sezon de sărbători.