Prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj l-au lăsat cu gura căscată pe un afacerist din București. Câti bani a scos din buzunar pentru un langoș cu brânză

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar târgurile de Crăciun din întreaga țară și-au deschis porțile spre marea bucurie a copiilor. Însă prețurile de la aceste târguri le lasă un gust amar mai ales părinților, dar și celor care au posibilități financiare foarte bune.

29 nov. 2022, 09:06
Prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj l-au lăsat cu gura căscată pe un afacerist din București. Câti bani a scos din buzunar pentru un langoș cu brânză

Prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj l-au lăsat cu gura căscată pe un afacerist din București. Târgurile de Crăciun din întreaga țară și-au deschis porțile, spre marea bucurie a copiilor și spre groaza părinților, care sunt nevoiți să scoată din buzunar sume mari de bani atunci când vor să le cumpere celor mici câte ceva.

Citește și Bătaie ca în ringul de box la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. A fost nevoie de intervenția jandarmilor

Însă nu doar părinții sunt șocați de prețurile uriașe de la aceste târguri, ci și oamenii cu posibilități financiare destul de bune.

Este și cazul unui om de afaceri din București, care zilele trecute a mers la Târgul de Crăciun din Cluj și care a rămas cu gura căscată atunci când a văzut prețurile extrem de piperate.

20 de lei un langoș cu brânză

„Am fost într-o tură scurtă de Cluj, două zile, așa că am dat rapid o plimbare prin Târgul de Crăciun, în drum spre o întâlnire. Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă”, a scris Tudor Galos, pe pagina sa de Facebook.

Remarcile omului de afaceri au stârnit un val de reacții critice la adresa sa din partea clujenilor, care sunt obișnuiți cu astfel de prețuri și care se pare că nu sunt deranjați de ele.

„Păi, o căsuță costă 20.000 ron pentru cei cu produse handmade și 38.000 ron pentru cei cu mâncare”, a comentat o clujeancă la postarea afaceristului.

Tudor Galos a reacționat imediat la comentariul femeii și a explicat că aceste târguri sunt în general pentru localnici și nu pentru turiști și că astfel de prețuri nu sunt justificate.

„Păi, Primăria organizează aceste târguri de obicei pentru localnici, nu neapărat pentru turiști. De aceea și întrebarea mea era adresată localnicilor. Adică, Primăria putea face un târg unde să nu ceară sumele astea de la firme, prețurile ar fi fost normale. Despre asta este vorba”, a scris omul de afaceri.

Citește și Prețuri de restaurant la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Cât sunt nevoiți vizitatorii să scoată din buzunar pentru un pahar de vin fiert, o porție de mici, porumb fiert sau ciocolată de casă