Casa Albă nu crede că Rusia ar avea intenţia de a ataca Ucraina. Declaraţiile consilierului pe apărare al lui Joe Biden, după discuţia de marţi, cu Vladimir Putin

Statele Unite încă nu cred că Rusia s-a decis să atace Ucraina. Aceasta este declaraţia consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, Jake Sullivan, transmite agenţia RIA Novosti.

07 dec. 2021, 23:42
Casa Albă nu crede că Rusia ar avea intenţia de a ataca Ucraina. Declaraţiile consilierului pe apărare al lui Joe Biden, după discuţia de marţi, cu Vladimir Putin

Potrivit lui Jake Sullivan, Casa Albă încă nu vede semnale care să indice decizia președintelui Putin de a invada Ucraina. Cu toate acestea, a remarcat el, preşedintele american Joe Biden și-a avertizat omologul rus despre consecințele unui astfel de atac, în timpul discuțiilor din 7 decembrie, și i-a dat acestuia sfaturi despre cum să îl evite.

Anterior, secretarul de stat adjunct Victoria Nuland declarase că Statele Unite consideră că Rusia este pregătită să atace Ucraina cu jumătate din toate forțele sale terestre. Potrivit acesteia, Moscova plănuiește să implice în operațiunea militară „aproximativ 100 de grupuri tactice de batalion, sau practic toate trupele terestre pregătite pentru luptă, aflate la vest de Urali”.

Citeşte şi Vladimir Putin l-a îndemnat pe Biden să nu dea vina pe Rusia pentru situaţia din estul Europei. Preşedintele Rusiei a denunţat „încercările periculoase ale NATO, de militarizare a Ucrainei”

În data de 4 decembrie, serviciile de informații americane „descopereau” că Rusia plănuieşte o invazie a Ucrainei și au cartografiat ofensiva propusă pe mai multe fronturi. Kremlinul a negat această informație. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a numit rapoartele despre presupusa invazie o campanie de informare, al cărei scop este de a prezenta Moscova drept o amenințare la adresa procesului de reglementare din Ucraina.

Citeşte şi Summit-ul virtual dintre Joe Biden şi Vladimir Putin s-a încheiat după două ore UPDATE VIDEO