Casa de vinuri a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, şi-a dublat profitul în pandemie

Casa de vinuri a guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de peste 5,2 milioane de lei, cu 1.1 milioane lei faţă de anul precedent. Şi profitul net s-a dublat în 2020, comparativ cu 2019, conform Profit.ro.

11 iun. 2021, 14:34

Afacerea cu vinuri a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, prosperă şi în pandemie. Casa de vinuri a guvernatorului Băncii Naționale a României a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de peste 5,2 milioane de lei, de la 4,1 milioane lei în anul precedent, și un profit net de 1,8 milioane lei, dublu comparativ cu 2019, potrivit profit.ro.

Citeşte şi: Ce salariu are Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR câştigă lunar chiar şi cinci ori mai mult decât Klaus Iohannis

Podgoria guvernatorului BNR se află în Drăgăşani, pe malul Oltului. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu deţine 40 de hectare de viță-de-vie şi vinde 9 sortimente de vin, potrivit datelor anterioare. Cele mai vechi sortimente sunt produse în 2012. Tot acolo are şi un magazin de desfacere, dar şi un depozit de vin.

Dragostea pentru vie şi vinuri i-a fost insuflată guvernatorului BNR de către bunicii mamei. Via a fost moștenită de la tatăl său și este mândria lui Mugur Isărescu.

 

„Ne-am apucat serios să facem viticultură, pentru noi, pentru familie, după ce au început necazurile, prin anii ’70-’80, când nu mai găseai nici vin, iar tata s-a pensionat. După 1971, ne-am apucat de producţie proprie de vin, iar în anii ’80, când nu mai găseai nimic, decât vin de masă, făceam vinuri chiar reuşite”, a povesit Mugur Isărescu.

 

Citeşte şi: Ce a calificat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de consilier la BNR. Explicaţia consilierului lui Mugur Isărescu

 


loading...
Partenerii noștri