Ce a calificat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de consilier la BNR. Explicaţia consilierului lui Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă a fost angajată la Banca Naţională a României în cadrul Biroului Economie Verde, în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro, a anunțat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

18 mai 2021, 15:57
Ce a calificat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de consilier la BNR. Explicaţia consilierului lui Mugur Isărescu

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, a explicat ce a calificat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de consilier în cadrul Biroului Economie Verde de la BNR.

Consilierul guvernatorului BNR a precizat, la Digi 24, că Banca Națională a României va înființa cinci birouri specializate, în vederea trecerii la moneda euro. Aceste birouri vor completa Comitetul de trecere la moneda euro.

Citeşte şi: Încă un social-democrat va lucra la BNR, pe lângă Viorica Dăncilă. Se va ocupa de probleme de strategie politică

Cele cinci birouri sunt: Biroul Euro, Biroul Economiei Reale, Biroul Bănci Centrale, Biroul Monede Digitale şi
Biroul de Economie Verde.

Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR din 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit G4Media.ro.

„Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”, a precizat Adrian Vasilescu, la Digi 24.

Citeşte şi: Ludovic Orban, ironie fină după numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la BNR: „O recomandă vocea și talentul”!

Referitor la atacurile la adresa BNR, Adrian Vasilescu a ţinut să precizeze că BNR „nu are o memorie afectivă” şi că . „în momentul de față are nevoie de oameni care să deschidă uși”.

„Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Națională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanță. Important este la această oră ce uși poți să deschizi în Europa”, a mai precizat consilierul guvernatorului BNR.