Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Suma fabuloasă pentru locuința unde s-a născut Sfântul Ardealului

Casa părintească a părintelui Arsenie Boca din satul Vața de Sus, județul Hunedoara, a fost scoasă la vânzare. Actualul proprietar al locului unde s-a născut și a crescut Sfântul Ardealului cere o sumă uriașă.

16 dec. 2022, 09:21
Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Suma fabuloasă pentru locuința unde s-a născut Sfântul Ardealului
Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare

Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Gospodăria din satul Vața de Sus, județul Hunedoara, unde care s-a născut și a crescut părintele Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Cei care vor să cumpere locul unde a văzut lumina zilei Sfântul Ardealului trebuie să scoată din buzunar suma de 3.000.000 de euro.

Citește și Mii de credincioși, în pelerinaj la Mănăstirea Prislop, la 33 de ani de la moartea lui Arsenie Boca

Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare

Casa părintească a lui Arsenie Boca se află pe un teren de 8,5 hectare și este situată pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara. Proprietatea include două căsuțe, o anexă şi un foișor de vară.

Actualul proprietar al gospodăriei unde s-a născut Arsenie Boca a apelat la o agenție imobiliară din Cluj care a făcut anunțul vânzării pe o pagină de profil și în ciuda prețului piperat, ofertele curg, susțin agenții imobiliari. Aceștia au transmis că au venit oferte atât din România, cât şi din Franţa, Statele Unite ale Americii, Anglia sau Elveţia.

”Se vinde domeniul familiei Arsenie Boca și situat pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, încomuna Vața de Jos, județul Hunedoara.

În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.

Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

Proprietatea are suprafața totală de 8,5 ha (85.000 mp) – 1.600 mp Teren intravilan, 8,34 Ha Teren extravilan fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România. Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă ca valoare spirituală. Preț: 3.000.000 euro/negociabil”, se arată în anunțul postat pe pagina de vânzări.

Citește și Sfârşitul lumii, prevestit de părinţii Ilie Cleopa, Ilarion Argatu şi Arsenie Boca. Dezvăluiri teribile despre semnele Apocalipsei: „Bomba cu neutroni va distruge omenirea în cinci luni”