Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când va începe programul și cum se obține finanțarea

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, estimează că programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 va începe în luna martie. Vor putea obține finanțare 150.00 de beneficiari, după ce bugetul alocat programului a fost majorat la 3 miliarde lei.

15 feb. 2023, 09:38
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când va începe programul și cum se obține finanțarea

Casa Verde Fotovoltaice 2023. „AFM depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea programului de finanțare în cel mai scurt timp. După aprobarea prin ordin de ministru și publicarea în Monitorul Oficial a variantei finale a ghidului și după aprobarea bugetului de venit și cheltuieli al AFM pentru Mediu pentru anul 2023, va putea fi lansată o nouă sesiune de finanțare în cadrul programului”, potrivit răspunsului AFM pentru Economedia.

Citește și: Ce se întâmplă cu facturile românilor. Avertisment de la Electrica, E.ON şi ENEL

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru Economedia că analizează posibilitatea ca, atunci când platforma informatică pentru programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată, dosarele din cadrul programului să fie analizate pe loc, digital. Astfel, cei înscriși nu vor mai fi nevoiți să stea aproape un an, așa cum s-a întâmplat în ediția trecută, pentru analizarea dosarelor.

Citește și: Anunț important de la ANRE privind factura de energie electrică pentru clienții casnici. Cum vor arăta facturile din aprilie 2023

Ministrul Mediului a afirmat la sfârșitul lunii ianuarie că estimează că programul va începe în luna martie, vor fi finanțați 150.00 de beneficiari, după ce bugetul alocat programului a fost majorat la 3 miliarde lei, iar numărul de documente solicitate de la beneficiari va fi redus la următoarele: carte de identitate, extras de carte funciară, dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local și certificatul de racordare.