Căsătoria civilă se va putea încheia şi în grădini publice, parcuri sau muzee

Camera Deputaților a adoptat în unanimitate, legea care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei şi în grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, cu aprobarea primarului, potrivit Digi24. 

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 11:05
Căsătoria civilă se va putea încheia şi în grădini publice, parcuri sau muzee

Proiectul de lege prevede modificarea și completarea alineatului (2) al articolului 24 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă şi a fost iniţiat de deputatul PNL Florin Roman. 

Actul normativ are ca obiect de reglementare „posibilitatea încheierii căsătoriei şi în afara sediului serviciului public local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului”. 

Citeşte şi: Propunere de căsătorie, imposibil de refuzat. Şi-a încercuit iubita cu 16 tancuri şi a cerut-o de nevastă VIDEO

Astfel, „căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului”, prevede proiectul.


loading...
Partenerii noștri