Case de vânzare sub 10.000 de euro, în România! Ei bine, cei care încă visează să aibă o căsuță la țară, dar nu sunt dispuși să cheltuiască sume colosale pe achiziția acesteia, trebuie să știe că pe site-urile de anunțuri pot găsi și chilipiruri.
Din păcate, nu toate aceste case mai pot fi locuibile și asta din cauză că au fost construite în urmă cu zeci de ani, iar trecerea timpului și intemperiile și-au pus amprenta pe ele, însă terenurile sunt destul de generoase.
Potrivit unui site de anunțuri, proprietarul unei case construită în 1930 din satul Câmpeni, comuna Amaru, județul Buzău cere nici mai mult nici mai puțin de 10.000 de euro. Locuința are cinci camere, este din paiantă și are un teren de peste 2.200 de mp.
Tot 10.000 de euro cere un alt proprietar din satul Martalogi, comuna Hârsești, județul Argeș, care nu vinde una, ci două case construite din cărămidă.
Același preț îl cere și proprietarul unei case bătrânești din Oravița, care în anunț menționează că fundatia acesteia este din piatra, pereții din cărămidă, iar acoperișul din tablă.
Ceva mai ieftină este o casă din paiantă din localitatea Deagu de Jos pentru care proprietarul cere suma de 6.500 de euro. Această casă se vinde la pachet cu teren, dar și o pădure de 600 de mp.
De asemenea, o casă veche, construită în anul 1960, în Strejeștii de Sus, județul Olt, este scoasă la vânzare de către proprietar pentru suma de 4.600 de euro.
Asta în timp ce o casă veche, bătrânească din Surdulești, județul Argeș, a fost scoasă la vânzare de proprietar cu 6.600 de euro. Potrivit anunțului de vânzare, casa este din paiantă și are și un teren de aproape 3.000 de mp.
Locuitorii din zonele rurale ale României se confruntă cu probleme finaciare serioase, care duc la condiții precare de viață. Foarte mulți români care locuiesc în sate nu au posibilitatea unui trai bun, iar de cele mai multe ori locuiesc în condiții greu de imaginat. Pentru aceste categorii de persoane, statul european acordă o sumă de bani cu scopul reparării locuințelor dărăpănate. Află mai multe detalii despre acest program.
Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat săptămâna trecută că sute de mii de români vor primi bani pentru renovarea caselor. Astfel, mai mulți cetățeni cu situații precare vor intra în posesia unor vouchere de la Uniunea Europeană.
Programul urmează să între în vigoare de anul viitor, după ce statul european dă acordul pentru alocarea fondurilor.
Voucherele au valoarea de 4000 de lei, bani pe care îi vor putea folosi pentru renovarea casei, de la materiale și până la servicii în acest scop, dar și pentru înlocuirea aparatelor electrocasnice, precum aragazul sau frigiderul.
Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, țara noastră are în plan să obțină 600 de milioane de euro de la Comisia Europeană.
Tot Boloș a declarat că se așteaptă ca cerere să fie aprobată până la finalul acestui an, urmând ca primii bani să fie virați către românii în cauză de la jumătatea anului 2023. Cât despre românii care urmează să beneficieze de acești bani, ministrul a spus că va determina trei categorii de persoane cu situații materiale precare. O categorie o vor reprezenta familiile care au peste cinci copii, a doua românii care nu pot munci și a treia persoanele vârstnice, care au venituri foarte mici sau fără rude care să le sprijine. Potrivit evidențelor făcute de statul român, aproximativ 220.000 de români ar putea primi voucherele de ajutor european.