Casele de pariuri rămân închise pe durata stării de alertă. 45.000 de angajaţi sunt în pericol

Guvernul României a dat speranțe în ceea ce privește casele de pariuri, însă acestea vor rămâne închise pe durata stării de alertă. Industria este serios afectată, iar reprezentanții bookmakeriolor se așteaptă la ce este mai rău. 

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 09:35
Casele de pariuri rămân închise pe durata stării de alertă. 45.000 de angajaţi sunt în pericol

Chiar dacă Executivul condus de Ludovic Orban a luat unele măsuri de relaxare după două luni de carantină, casele de pariuri de pe stradă rămân închise încă cel puțin două săptămâni. În total sunt afectate 14.000 de agenții terestre și aproximativ 45.000 de angajați.

„Marea majoritate și-au băgat angajații în șomaj tehnic. Dar aici nu e vorba doar de angajații respectivi. Sunt pierderi mult mai mari. Avem agenții de pariuri care funcționează în locații unde chiriile sunt foarte mari. Nouă în perioada asta nu ne-a zis nimeni «Băi, băieți! Stați liniștiți, luna asta nu vă luăm chiriile!». Pierderile sunt deja foarte mari și riscăm să ne ducem în cap”, spune un reprezentat al unei case de pariuri. 

Citește și:Scandal. Şase cluburi, printre care Viitorul lui Hagi, boicotează reluarea campionatului deşi au încasat toţi banii din drepturi TV

Conform unui reprezentant al Romanian Bookmakers sunt peste 45.000 de locuri de muncă care se află în aer, iar faptul că casele de pariuri vor sta închise pe durata stării de alertă reprezintă o pierdere importantă.

”Sunt peste 45.000 de locuri de muncă în industrie care în acest moment sunt în aer. Lumea spera să putem redeschide agențiile cu 15 mai, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Eu am speranțe că putem prinde gradul doi de relaxare, dar lumea din industrie nu crede nici în această variantă. Ce înseamnă asta? Că agențiile de pariuri terestre vor sta închise încă o lună de acum încolo. O pierdere foarte importantă”, a dezvăluit un reprezentant al Romanian Bookmakers pentru GSP.

Din informațiile Gazetei Sporturilor în ultimele zile au existat discuții cu oficialii Guvernului și ai Ministerului de Finanțe pentru repornirea industriei jocurilor de noroc cu respectarea tuturor regulilor sanitare, dar măsurile propuse nu i-au mulțumit pe guvernanți.

”Continuăm jocul în online. Ne-am mișcat destul de bine în ultima perioadă, dar pierderile sunt uriașe. Neavând competiții sportive, toate plasările de pariuri s-au dus în cap. Sunt într-o industrie care nu este o prioritate pentru România. Cum nici restaurantele sau terasele, cei din Horeca nu sunt în acest moment”, mai spune pentru Gazetă un reprezentant al unei agenții de booking.

Pe lângă cele 14.000 de case de pariuri terestre de pe teritoriul României, de lockdown ul din pandemia de coronavirus mai sunt afectate și 15.000 de casinouri, agenții cu „păcănele” și alte 2.000 de sucursale ale Loteriei Române.

„Urmare a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-COV-2 publicată în Monitorul Oficial nr. 395/15.05.2020, activitățile de jocuri de noroc organizate în spații închise sunt interzise”, se arată într-un comunicat Loteria Română.

„Asociațiile profesionale din industrie au făcut front comun și s-au îndreptat, încă de la debutul crizei, către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Ministerul Finanțelor Publice, dar și către Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin intermediul Uniunii Generale a Industriașilor din România, cu propuneri de instituire măsuri de sprijinire a operatorilor de jocuri de noroc”
comunicat Romanian Bookmakers