Câştigătorii trofeului Ursul de Aur au revenit în ţară. Află când poţi viziona „Poziţia copilului”

Emoţionaţi, copleşiţi de succesul răsunător de la Berlin şi cu gânduri mari pentru viitor. Câştigătorii trofeului Ursul de Aur s-au întors duminică în România. 

RomaniaTV.net
17 feb. 2013, 12:34
Câştigătorii trofeului Ursul de Aur au revenit în ţară. Află când poţi viziona „Poziţia copilului”

Filmul „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, a luat sâmbătă trofeul „Ursul de Aur” pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Distincţia a fost primită de regizorul Călin Peter Netzer şi de producătorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, preşedintele juriului ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

Echipa „de aur” a României a adus duminică marele trofeu în ţară.

„A fost extrem de bine. Filmul a fost primit bine de presă şi de critici, dar şi de către spectatori. A fost copleşitor, eu nu prea mi-am revenit, a mers totul foarte repede”, a spus regizorul Călin Peter Netzer, la sosirea în România.

„Filmul în sine este un ambasador extraordinat. Cred că cinematografia românească este cel mai bun brand de ţară”, a declarat producătorul filmului „Poziţia copilului”, Ada Solomon.

Pelicula vorbeşte despre traumele sufocării copiilor prin dragoste de către părinţi. Mai mult, filmul tratează şi problema traficului de influenţă şi a corupţiei în instituţiile de bază ale societăţii.

Filmul „Poziţia copilului” va avea premiera în cinematografele din România peste trei săptămâni.